​Bakkerij Hutten in uitzending EenVandaag


Door Jos van Delft op 26 oktober 2016

Onze bakkers staan volop in de belangstelling! Vorige week stonden ze centraal in een prachtige publicatie in UVW Magazine en vandaag in een uitzending van EenVandaag! De reden voor de belangstelling voor onze bijzondere zorgbakkerij komt vanuit de groeiende landelijke aandacht voor de Participatiewet. Of eigenlijk de gevolgen daarvan. Sinds de wet twee jaar geleden werd ingevoerd verdwijnen er steeds meer werkplekken bij Sociale Werkbedrijven. Van oudsher werkplekken waar je je als werknemer veilig kan voelen en waar er meer tijd en aandacht voor je is dan bij de meeste reguliere werkgevers.

Hutten Blog foto

Ook voor Marcel, een van onze dove bakkers is het van belang dat er op de werkplek voldoende rekening met hem wordt gehouden. Ook hij probeerde aan de slag te gaan bij andere organisaties. Maar bij de bakkerij van Kentalis Compas, vorig jaar overgenomen door Hutten, kreeg hij pas de begeleiding en stabiele omgeving die hij nodig had.

Wat ons betreft is deze uitzending een pleidooi voor andere werkgevers om zelf ook werkplekken aan te bieden waar net wat meer tijd en aandacht voor de medewerkers is. Naast Marcel vertellen ook zijn manager Marco Janssen en Bob Hutten meer over hoe Hutten van betekenis wil zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. EenVandaag bracht daarnaast een bezoek aan praktijkschool 'de Rijzert' in Den Bosch en interviewde hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen en Huub Poels, voorzitter van het Landelijk Werkverband Praktijkscholen volgens wie er een generatie verloren dreigt te gaan. In de studio reageerde staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma op de reportage. Uitzending gemist? Check hem hier!

EenVandaag.jpg

josvandelfklein
Auteur: Jos van DelftSoup & Bakery by De Verspillingsfabriek opent op Schiphol
Ondernemen met impact levert Eric Habraken plek Duurzame Jonge 100 op!
​De eerste producten uit De Verspillingsfabriek
Volg ons verhaal via:


Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs