Vier het vega! Compleet vegetarisch kerstmenu van chef Terri


Door Annemarie Driessen op 20 december 2017

Vandaag delen we nog een compleet kerstmenu met je. Terri Salminen ontwikkelde een compleet vegetarisch viergangen kerstmenu met veel kleurrijke groenten. Terri heeft Italiaanse roots en dat zie je ook terug in haar creaties. De gevulde pompoen met Italiaanse carnarolirijst speelt de hoofdrol. Maar probeer ook zeker de gevulde appels.

20171004 Hutten HBC Thema 228 bijgesneden

‘’Het recept voor de appelvulling is gebaseerd op de vulling die mijn moeder vroeger maakte voor de kalkoen. Het is een combinatie van zoet en hartig en past ook heel goed bij traditionele kerstingrediënten zoals wild of gevogelte.’’ Nog een tip van Terri: serveer de gerechtjes allemaal tegelijkertijd, zo houd je extra veel tijd over om samen te genieten! Op Terri’s menu staan pompoen gevuld met carnarolirijst en Parmezaanse kaas, geroosterde regenboogwortels met hazelnoot en honing, geroosterde spruitjes met knoflook en rode peper en gevulde appels uit de oven. Je vindt de recepten hieronder.

Wil je het menu printen of groter bekijken, kijk dan onderaan het artikel voor de losse bestanden. Fijne kerst!

December_receptenbundel_Terri_Kerstdiner_NL3.jpg?hash=b7988f540ba31b11December_receptenbundel_Terri_Kerstdiner_NL2.jpg?hash=a3bb42ba1704ee0eDecember_receptenbundel_Terri_Kerstdiner_NL4.jpg?hash=a883b105bf343256

  • December receptenbundel Terri Kerstdiner NL1
  • December receptenbundel Terri Kerstdiner NL3
  • December receptenbundel Terri Kerstdiner NL2
  • December receptenbundel Terri Kerstdiner NL4
Anne klein
Auteur: Annemarie DriessenHarm op de radio #8: cheesecakejes met blauwe bessen
Harm op de radio #7: Bospeen uit de oven met honing, tijm en walnoten
Nationale Week zonder Vlees: kom uit je comfortzone!
Volg ons verhaal via:


Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs