Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Culinaire Architectuur: samen gaan voor eenheid, kwaliteit en inspiratie

Stel: je hebt als bedrijf meer dan 220 koks in dienst. En stel dat een groot deel van die koks verspreid door heel Nederland werkt. En dat ze ook nog eens voor heel verschillende opdrachtgevers werken (lees: de een verzorgt een lunch voor 450 gasten bij Microsoft en de ander een diner voor een bruiloft in Kasteel Ammersoyen).

Hoe kun je dan op culinair gebied zorgen voor eenheid, kwaliteit én het delen van inspiratie?
Het antwoord op deze vraag: de Culinaire Architectuur van Hutten. De Culinaire Architectuur is de visie op hoe Hutten de kennis en creativiteit van deze 220 koks zo goed mogelijk kan benutten en tegelijkertijd kan zorgen voor continue kwaliteit. Manager Culinaire Architectuur Bas van Boxtel legt uit wat dat in de dagelijkse praktijk nou eigenlijk betekent.

“Het is de kracht van Hutten om echt van betekenis te zijn door een concept zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van de opdrachtgever. Dat betekent voor een groot stuk maatwerk. Hutten wil ook een continue kwaliteit leveren en voorop lopen in inspiratie. Om deze dingen te verenigen, is de Culinaire Architectuur ontwikkeld: vanuit één structuur bouwen we aan een platform van eenheid, kwaliteit en inspiratie,” vertelt Bas van Boxtel. Een mooi uitgangspunt. Maar wat betekent het voor het dagelijkse werk van de koks?

Specialisten à la carte
“Onze koks presteren op topniveau. Door kennis en ervaring uit te wisselen, kunnen zij zich blijven ontwikkelen”, legt Bas van Boxtel uit. “We brengen specialismen in kaart. Zo weten we steeds beter welke kwaliteiten en talenten we in huis hebben. We kunnen onze opdrachtgevers zo nog beter bedienen, want we weten precies welke kok met zijn of haar specialiteit de perfecte match is. Laatst hebben we bijvoorbeeld koks uit de bedrijfscatering ingezet in bij het tennistoernooi Topshelf Open in Rosmalen. Heel Hutten laten profiteren van de beste man of vrouw op de juiste plek, dat is het doel. Ook het ontwikkelen van concepten komt zo bij de juiste mensen terecht.”

Kennis delen in workshops
Inspiratie is een belangrijk onderdeel van de Culinaire Architectuur. Dagelijks inspireren en delen de koks hun kennis met de samenwerkers in hun directe werkomgeving en via ons sociale intranet Mijn Hutten, waar ze actief zijn in verschillende groepen. Bas van Boxtel: “Vanuit de Culinaire Architectuur worden ook workshops gegeven. Een keer per maand vindt er in het Hutten Culinair Centrum of op een HBC-locatie een workshop plaats waarin koks hun specialistische kennis delen met koks van heel Hutten. En we bieden onze koks voor het eerst een soort hospitality training aan. Die training gaat over hoe je jezelf kunt presenteren.”

Database met recepten
Het leveren van een constante kwaliteit is ook onderdeel van de Culinaire Architectuur. Daarvoor werken we aan een database met informatie over al onze recepturen. Bas: “Die database is de basis van waaruit we gaan werken. Het vullen is een enorme klus. We verzamelen alle losse recepten. En dat zijn er nogal wat. Sommige zijn nog handgeschreven en al decennia oud. Zijn er meerdere recepturen van een gerecht, dan kiezen we de beste. Dat recept wordt opgenomen in het systeem met foto, ingrediënten, bereidingswijze, informatie over allergenen en voedingswaardes.”