Een vrouw met een missie: directeur Hutten Food & Concepten, Rian Bouwmans


Door Annemarie Driessen op 15 juni 2022

Mag je dat over jezelf zeggen? Dat je een vrouw met een missie bent? Of is dat een predicaat dat je verdient en wat anderen over je zeggen? Laten we het eens over die missie hebben.

20220329 Rian Bouwmans3

De temperatuur van de aarde loopt de komende 30 jaar verder op. Het bereiken van netto nul CO2-uitstoot is essentieel om de opwarming van de aarde te voorkomen. Want anders staat onze toekomst – en die van de volgende generaties – op het spel. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen en ik kan me dus heel goed identificeren met deze uitdaging. We willen toch allemaal een gezonde wereld waar onze kinderen en kleinkinderen kunnen opgroeien? Wij – en velen met ons – kunnen het tij nog keren. Hutten voelt de urgentie en gelooft dat het wél mogelijk is om 10 miljard wereldbewoners duurzaam en gezond te voeden binnen de grenzen van de aarde. Daarvoor moeten we anders inkopen en anders eten. Want in totaal ontstaat ongeveer een derde (ca 30%) van alle klimaatbelasting door het maken en eten van voedsel.

Een half jaar geleden zijn we gaan schrijven aan een routekaart. Deze routekaart leidt ons de weg naar klimaatneutraal in 2024 en klimaatpositief in 2030. De afdeling Food & Concepten als gids voorop, waarbij we leren, uitdagingen moedig aangaan, het soms heel moeilijk hebben, maar ook heel blij zijn als we resultaten boeken. Het wordt een lange, avontuurlijke reis waarbij we het uiterste van onszelf, onze collega’s, partners en leveranciers vragen.

De eerste ‘checkpoints’ op de kaart delen we graag met je. Zo lees je op ons blog hoe onze chefs recepturen ontwikkelen naar de inzichten uit het EAT- Lancet rapport, over nieuwe concepten zoals hybride vlees en de samenwerking met Jack Bean. Op Floriade Expo 2022 laten we je graag proeven van klassiekers met een (plantaardige) twist bij ROOTS. Ben je benieuwd hoe catering kan bijdragen aan het verduurzamen richting klimaatneutraal binnen jouw organisatie? Lees dan onze whitepaper.

Wil jij onze reis volgen? Houd dan de komende tijd onze socials goed in de gaten. Want we kunnen dit niet alleen. Doe met ons mee, om zoveel mogelijk impact te maken! En als we dan over 8 jaar netto nul CO2 op de teller hebben staan, dan is mijn missie geslaagd!

Anne klein
Auteur: Annemarie DriessenPrinses Máxima Centrum verlengt samenwerking met Hutten
De uitdagingen rondom meer plantaardig eten in de zorg
Hutten eerste plek MT500
Volg ons verhaal via:


Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs