Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten benoemd tot een van Brabants Besten

Maar liefst 46 ondernemers uit Brabant zijn op woensdag 6 juli officieel benoemd tot Brabants Besten. Brabants Besten zijn ambassadeurs in innovatief werkgeverschap. Ze blinken uit in de manier waarop ze omgaan met de ontwikkeling en inzetbaarheid van hun medewerkers. Voor het derde jaar op rij mag ook Hutten zich tot deze club van sociale ondernemers rekenen. Daar zijn we natuurlijk heel trots op. HR-directeur van Hutten Pascal Verheugd: "Vorig jaar waren we met 21 ondernemers, nu met 46. Prachtig om te zien hoeveel bedrijven het anders doen. Samen hebben we nog meer slagkracht om andere ondernemers in Brabant te bewegen naar een meer sociaal ondernemerschap."

De Brabants Besten zijn officieel benoemd door Bert Pauli, gedeputeerde Economie en Internationalisering van de provincie Noord-Brabant. Hij heeft de ondernemers gevraagd om in 2016 en 2017 hun ervaringen op het gebied van sociale innovatie, inclusief werkgeverschap, flexicurity en/of reshoring te delen met andere ondernemers. Bert Pauli: "Dit zijn stuk voor stuk ondernemers met een sociaal hart. Ze weten dat je bedrijf niets voorstelt als je de krachten niet bundelt. Ze beseffen dat iedereen kwaliteiten heeft die tot ontplooiing kunnen komen. Aan het eind van de dag gaan ze tevreden naar huis, omdat ze met hun medewerkers mogen samenwerken en toe mogen voegen aan hun kwaliteit van leven. Hun grootste geluk is dat ze mensen een perspectief bieden in hun leven. Dit zijn ook de ondernemers die Brabant verder kunnen helpen op weg naar een duurzame economie. Ze dragen echt bij aan onze Europese toppositie als kennisregio waar werkgeverschap, innovatie en welzijn elkaar versterken."

Sharing community

De officiële titel van de Brabants Besten luidt Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap. Pascal Verheugd: “Bij Hutten richten we ons met name op sociale innovatie en inclusief werkgeverschap. We proberen mensen echt in hun kracht te zetten, talenten de ruimte te geven om zich te ontplooien. We weten dat gelukkige medewerkers de motor zijn van een succesvolle onderneming. Daarom geven we onze medewerkers, die we overigens samenwerkers noemen, de gelegenheid om te groeien en op hun eigen manier hun werk in te vullen. Ook krijgen ze ruimte en tijd om nieuwe producten te ontwikkelen. Hiervoor hebben we het zogenaamde groene kaartsysteem bedacht. Medewerkers schrijven ideeën, innovaties én klachten op die we als directie binnen drie dagen beantwoorden. En we bouwen met speciale programma's aan een sharing community. Bijvoorbeeld via ons sociale intranet Mijn Hutten, waar je via de app Samen Delen gratis materialen van Hutten en van andere samenwerkers kunt lenen. Zo kunnen onze samenwerkers niet alleen voor elkaar maar ook voor hun gezinnen van betekenis zijn."

Adviseur Inclusiviteit

Bij Hutten geloven we in een inclusieve wereld waarin iedereen deelneemt. Er werken momenteel zo'n 90 mensen bij ons die volgens de wettelijke kaders een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Vorig jaar openden wij bijvoorbeeld een zorgbakkerij in Veghel, die wij van Koninklijke Kentalis overnamen. De samenwerkers in de bakkerij hebben taal- en spraakproblemen. Sinds kort hebben we een Adviseur Inclusiviteit aangesteld. Deze heeft als missie om ervoor te zorgen dat in 2020 ons personeelsbestand voor tien procent uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bestaat. Hutten wil verder kijken dan voldoen aan de participatiewet of het banenquotum dat de overheid ons oplegt. Van betekenis zijn voor de gehele maatschappij. Inclusiviteit is er voor alle mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en die dolgraag aan de slag willen én blijven.

Het komende jaar zullen we met veel plezier ons ambassadeurschap vervullen. Wil jij in gesprek met ons ? Neem dan gerust contact met ons op.