Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten en Vroon slaan handen ineen op nieuwe locatie

Een bedrijf dat veel waarde hecht aan de werkomgeving van het personeel en dus ook aan de culinaire invulling? Het restaurant ziet als een aantrekkingskracht voor jonge talenten? Top! Dat dachten wij toen wij de eerste gesprekken voerden met rederij Vroon in Breda. In juni mochten wij ons voorstel komen presenteren waarna vervolgens iedereen die wilde mocht aansluiten bij een proeverij van de culinaire invulling. De reacties hierop waren erg positief. Wij waren dan ook erg blij dat zij besloten om met ons 'in zee' te gaan! En vanaf het begin mochten wij al meedenken over de invulling van het nieuwe bedrijfsrestaurant.

Bij de opening van hun nieuwe hoofdkantoor waren wij dan ook erg trots om het eindresultaat te zien. Op de nieuwe locatie kregen niet alleen alle verdiepingen een nieuwe 'smoel', ook het bedrijfsrestaurant en de keuken werden stevig onder handen genomen. De eerste twee maanden werkten onze cateringmedewerkers vanuit een tijdelijke keuken, maar vanaf eind september is de gloednieuwe keuken operationeel. De medewerkers en gasten kunnen in het bedrijfsrestaurant naast de lunch ook terecht voor een ontbijt. In de eerste week werd gerekend op zo'n 100 lunchgasten per dag. “Maar we zitten in de eerste week al op 150 gasten. Als het flexwerkkantoor in Terneuzen in de toekomst sluit, verwelkomen we dagelijks 200 bezoekers", vertelt locatiemanager Monique van Bavel.

Centrale plek
De eerste medewerkers kwamen begin juli naar het nieuwe pand in Breda. De vestigingen in Breskens en Barendrecht sloten de deuren. In het voormalige kantoor in Terneuzen beschikt Vroon momenteel nog over veertig flexwerkplekken. Er was Vroon alles aan gelegen om de overgang dus soepel te laten verlopen. Zo rijdt elke dag een pendelbus van en naar Terneuzen voor zo'n 20 medewerkers van de rederij. Een dergelijk initiatief sluit naadloos aan op Huttens visie over hoe je meer aandacht aan je personeel kunt geven! Het samenbrengen van alle collega's zal volgens Vroon de efficiëntie en de samenwerking verbeteren en zorgen voor een betere service aan de klanten. Bovendien voorziet Vroon werknemers zo van een optimale basis als het gaat om werkomgeving, recreatieve faciliteiten en restaurant. “De oude keuken zat op de bovenste verdieping. Wij wilden een centrale plek creëren, waar onze medewerkers en gasten in alle rust kunnen vergaderen, maar waar zij ook genieten van een heerlijke lunch", stelt facilitair manager Bart van Doorn. “Doordat we nu onder één dak opereren, vergroot je het saamhorigheidsgevoel. Medewerkers die elkaar eerder alleen via de telefoon spraken, lunchen nu gezamenlijk. De eerste dagen zijn vlekkeloos verlopen. Ons personeel is erg te spreken over het gezonde en vitale aanbod van Hutten, de gastvrije medewerkers en de huiselijkheid die het restaurant uitademt. Een bevestiging van dat wij met Hutten de juiste keuze hebben gemaakt."

Rederij Vroon
Met kantoren over de hele wereld en meer dan 4.000 medewerkers aan de wal en op de schepen in dienst kun je familiebedrijf Vroon met recht een multinational noemen. Vroon is een van de grootste Nederlandse rederijen en bezit een gevarieerde vloot van zo'n 170 schepen. Vroon is actief in veetransport, offshore, windmoleninstallatie en -onderhoud, droge bulk, containervracht, tankers en zeetransport van auto's. Het bedrijf heeft zijn oorsprong in Breskens waar het vier generaties terug, in 1890, werd opgericht. Oorspronkelijk exporteerde het landbouwproducten naar Engeland, Frankrijk en België en importeerde het steenkool naar Nederland. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde de focus van de handel in grondstoffen naar het bezitten en beheren van schepen.