Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten lanceert open food innovatienetwerk Foodsquad

Vandaag gaat Foodsquad van start. Foodsquad is de ‘opvolger’ van het Hutten Innovatie Centrum dat ruim een jaar geleden is gestart. Na een succesvolle periode met veel afgeronde innovatieprojecten is het tijd voor een volgende fase: een open food innovatienetwerk. 

Dit betekent een nog intensievere samenwerking met nog meer partijen voor het realiseren van food innovaties die er echt toe doen! Bij een nieuwe periode hoort een nieuwe naam, die op 6 mei werd gelanceerd bij De Ruwenberg: Foodsquad.

Ons voedselsysteem schreeuwt om vernieuwing. Foodsquad streeft naar de realisatie van een nieuw voedselsysteem, waarin voeding daadwerkelijk bijdraagt aan een beter leven. Daarin staat Foodsquad niet alleen. Foodsquad is ontstaan vanuit een intensieve samenwerking tussen bedrijven en instellingen waarbij innovaties, nieuwe producten en andere voedingsgerelateerde diensten worden ontwikkeld en getest. De ontwikkeling van Foodsquad is mede mogelijk gemaakt door de AgriFood Capital en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). AgriFood Capital is het samenwerkingsverband tussen ondernemers, onderwijs en overheid in Noordoost Brabant en heeft de ambitie Noordoost Brabant tot een excellente agrifood regio te maken met internationale allure, nationale aantrekkingskracht en lokale samenwerkingsvormen. Foodsquad past als één van deze nieuwe samenwerkingsvormen binnen deze ambitie. Foodsquad richt zich op vers, puur, ambachtelijk en zoveel mogelijk onbewerkt eten. Niet door actie te voeren of anderen te inspireren, maar door het ‘gewoon’ samen te doen. En daarmee onderscheidt zij zich van andere organisaties. ‘De weg naar een nieuw voedselsysteem zit nog vol nieuwe kansen. Daar moeten we niet te lang over praten, maar het vooral samen gaan ontdekken’, aldus Maarten Schellekens, manager van Foodsquad.

Drie pijlers, twaalf projecten
Onder de naam Foodsquad worden verschillende projecten opgepakt, die zich richten op drie pijlers: duurzame ketens, vitaal gedrag en specialistische voeding. Hierbij wordt intensief samengewerkt met innovatiepartners: Ziekenhuis Bernhoven, Wageningen UR, Sligro, Reinier van Arkel Groep, Rabobank Uden-Veghel, Jeroen Bosch Ziekenhuis, HAS Hogeschool, AgriFood Capital, Hutten en Stichting Voeding Leeft. Op dit moment wordt gewerkt aan twaalf projecten. Zo is er het project ‘Foods’, dat over specialistische voeding voor ouderen gaat. Veel ouderen krijgen vaak niet de juiste voeding, niet in een zorginstelling en ook niet als zij nog thuis wonen. In dit project worden recepturen en basismenu’s ontwikkeld waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften en klachten van ouderen (zoals sacropeni). Er worden specialistische recepturen ontwikkeld, waarin voeding is verrijkt met voedingsstoffen. Daarnaast wordt de meest effectieve logistieke keten onderzocht en wordt het gekoppeld aan een voedingsadvies. Het project loopt drie maanden, 25 ouderen doen mee en zij worden gemonitord door de Universiteit van Maastricht. Een ander project betreft ‘Het beste sportrestaurant van Nederland’. Bij de hockeyclub in Den Bosch wordt een voorbeeldmodel voor een sportrestaurant ontwikkeld, gerealiseerd en getest. Uitgangspunten: een lekker, duurzaam en gezond assortiment. Het model wordt na de realisatie digitaal toegankelijk en overdraagbaar via een portal. Daarin wordt vastgesteld waar zaken als assortiment, openingstijden, personeel en communicatie aan moeten voldoen. De werkzaamheden van Foodsquad vinden plaats vanuit het hoofdkantoor in Veghel.

Meer weten? Check www.foodsquad.nl