Hutten sluit zich aan bij Verspilling is Verrukkelijk


Door Annemarie Driessen op 28 september 2018

Hutten is een van de zeven nieuwe bedrijven die zich aansluiten bij het platform Verspilling is Verrukkelijk. Zo willen we nog meer impact maken in onze strijd tegen voedselverspilling. We gaan de Verspilling is Verrukkelijk-producten van andere aangesloten bedrijven aanbieden en de kerstkransjes uit onze zorgbakkerij zitten al in het Verrukkelijke kerstpakket!

40833700 1931036020268074 3817535149373915136 o

De Verspilling is Verrukkelijk ondernemers ontwikkelen en verkopen smaakvolle en mooie producten die gemaakt zijn van ingrediënten die anders verspild zouden worden. Denk aan soep van kromme groente (Kromkommer), bier van oud brood (Instock) of zeep gemaakt van sinaasappelschillen (Beeblue). Volgens hen is voedsel te kostbaar om te verspillen. Ze bieden concrete oplossingen aan waarmee andere partijen en partners kunnen helpen om voedselverspilling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door de producten in hun winkel te verkopen of door ze te serveren in een (bedrijfs)restaurant.

Al 25 bedrijven aangesloten
Verspilling is Verrukkelijk bestaat met de uitbreiding uit 25 bedrijven. Naast Hutten, sloten Picnic , Bidfood, Boon's Markt, MCD Supermarkten, PLUS Van Schaick en Antropia zich aan. Online supermarkt Picnic en online groothandel Bidfood plaatsen een Verspilling is Verrukkelijk schap in hun webwinkel. Bij PLUS Van Schaick is binnenkort een fysiek schap te bewonderen. Boon's Markt en MCD Supermarkten hebben al verschillende producten in de winkels liggen en willen dit uitbreiden. Hutten gaat Verspilling is Verrukkelijk producten aanbieden en ook congrescentrum Antropia neemt de producten op in hun arrangementen. Welke producten de andere aangesloten partijen aanbieden lees je op de site van Verspilling is Verrukkelijk.

Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland: "Met Verspilling is Verrukkelijk hebben we samen een schoolvoorbeeld neergezet van hoe MVO Nederland aan impact werkt. Dit initiatief laat zien welke slimme oplossingen ontstaan als ondernemers gaan samenwerken vanuit eenzelfde missie. Dit zijn de pioniers die zorgen voor een grotere beweging tegen voedselverspilling."
 

Anne klein
Auteur: Annemarie DriessenStichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert open dag bij THREE-SIXTY
Hutten kiest voor Nederlandse quinoa met Lola Quinoa
De Verspillingsfabriek wint Duurzame Dinsdag Prijs
Volg ons verhaal via:


Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs