Noord-Brabant is definitief Europese regio van gastronomie in 2018


Door Renso van Nuland op 20 juni 2016

De kogel is definitief door de kerk: Noord-Brabant wordt in 2018 samen met het West-Ierse Galway de Europese regio van de gastronomie. Dit is maandag bekendgemaakt in Aarhus, Denemarken.

Hutten Blog foto

In maart liet de jury in het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch al doorschemeren erg onder de indruk te zijn van alle plannen. Hutten is als partner van AgriFood Capital nauw betrokken bij de presentatie van het 'bidbook'. De Verspillingsfabriek in Veghel wordt door de jury gezien als een belangrijk duurzaam initiatief op het gebied van voedselinnovatie. In Aarhus waren onder meer de Veghelse burgemeester Ina Adema en de Brabantse D66-gedeputeerde Agrarische Ontwikkeling, Energie en Bestuur Anne-Marie Spierings aanwezig om de award in ontvangst te nemen uit handen van Phil Hogan, de eurocommissaris van Landbouw en Plattelandsontwikkelingen.

Topregio
In 2020 wil Noordoost-Brabant uiteindelijk de topregio in agrifood zijn. Een regio met internationale allure, nationale aantrekkingskracht en lokale samenwerkingsvormen. De titel 'Europese regio van de gastronomie 2018' zal zeker bijdragen aan het behalen van deze doelstelling.

  • IMG 0585
  • IMG 0567
  • IMG 0544
  • IMG 0562
Renso
Auteur: Renso van NulandHutten klaar voor gasten en events in DOMUSDELA
Samenwerking voedingenkankerinfo.nl en Hutten
Harm op de radio #8: cheesecakejes met blauwe bessen
Volg ons verhaal via:


Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs