Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Romano en Alicia zijn de baas bij Hutten

Hoe voelt het om een dagje aan het roer van Hutten te staan? Romano van Bergen (11) en Alicia de L'Or (11) van basisschool De Kameleon uit Den Bosch weten het, want zij waren donderdag voor een dag de baas. Ze deden mee met het landelijke initiatief van JINC: Baas van Morgen. Leerlingen ervaren hoe een bedrijf werkt van binnenuit. En de deelnemende bedrijven laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in al het talent van morgen. Directeur Bob Hutten nam Romano en Alicia mee naar THREE-SIXTY en het Hutten Culinair Centrum.

Of ze later zelf ergens 'de baas' willen zijn, weten Romano en Alicia nog niet. “Ik wil eigenlijk iets met mijn handen gaan doen", laat Romano het een beetje in het midden. Aan tafel bij Bob Hutten stellen ze hem de nodige vragen. Hoe is hij de baas geworden van Hutten? Hoe voelt dat nu om de baas te zijn van zo'n groot bedrijf? En: wat doet een baas nu precies de hele dag? “Wat denk je zelf?", kaatst Bob de vraag terug. “Telefoontjes plegen denk ik, met andere bazen", antwoordt Romano. Bob geeft de twee een kijkje in zijn leven als 'baas' en neemt Romano en Alicia mee door het pand. Even daarvoor bezochten ze ook al De Verspillingsfabriek in THREE-SIXTY. “In Nederland wordt echt veel verspild, ik wist dat eigenlijk niet zo", zegt Alicia. In de centrale keuken van het Hutten Culinair Centrum zien ze met eigen ogen wat er allemaal bij komt kijken om onze gasten dagelijks te verrassen met de lekkerste en verste gerechten. In de bakkerij steken ze zelf de handen uit de mouwen en helpen ze de bakkers bij het maken van worstenbroodjes. Na het bezoek aan Hutten gaan Romano en Alicia naar Rotterdam, waar ze de andere bazen van vandaag ontmoeten en hun ervaringen kunnen delen. “Het was heel leuk om hier te zijn en om eens te kijken wat een baas allemaal doet", zegt Alicia bij het afscheid.

Alle talenten verdienen een kans
In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen om hun talent te ontplooien. Daardoor is een goede start op de arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. Bovendien loopt de kansenongelijkheid in het onderwijs op. Kinderen met dezelfde talenten schoppen het structureel minder ver als hun ouders lager opgeleid zijn, in een slechtere wijk wonen of minder verdienen. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen de kans om te groeien.

JINC helpt kinderen van 8-16 jaar aan een betere start op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talent past. Zo geeft JINZ jaarlijks meer dan 43.000 basisschool- en vmbo-leerlingen uit Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Kennemerland, Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht de kans om te groeien. JINC is een non-profit organisatie en wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.

Wil jij ook wel eens een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met ons voor een rondleiding.