Samen gaan we de strijd aan tegen voedselverspilling!


Op 11 februari 2016

Wat 's ochtends begon met de Volkskrant, eindigde 's avonds met een item op het RTL Nieuws! Wat werden wij overspoeld met leuke reacties en positieve aandacht voor het probleem voedselverspilling in Nederland. Prachtig, want daar doen we het voor! Samen de strijd aan gaan tegen de verspilling van voedsel. Dat is het doel van De Verspillingsfabriek!

Graag nemen we je even mee door deze mooie dag...

Hutten Blog foto

Met een uitgebreid artikel in de Volkskrant is het balletje gaan rollen. Voor we het wisten hing Bob Hutten aan de telefoon voor een live interview op de Radio en ontvingen we RTL Nieuws en Omroep Brabant voor opnames in De Verspillingsfabriek. Heel Nederland keek gisteravond mee tijdens RTL Nieuws van 19.30 uur.

En dan deze ochtend nog een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad. Dat is nog eens goed je dag beginnen! Wij weten al een tijd hoe belangrijk het is om iets aan het probleem voedselverspilling te doen, maar de rest van Nederland vindt dat duidelijk ook. Dit onderwerp leeft dus enorm en dat doet ons heel erg goed.

Vanaf nu staat De Verspillingsfabriek op de kaart. Initiatieven om iets met voedselverspilling te doen zijn er al langer, maar die zijn vaak te kleinschalig. De Verspillingsfabriek heeft meer impact en kan uitgroeien tot nog iets veel groters. We zeggen het nog maar een keer, dit is nog maar het begin! Hoe meer zielen, hoe beter de kruisbestuiving en de idee├źn om dit immense probleem te voorkomen en aan te pakken. De vraag is nu, wie wil dit probleem samen met ons verder oppakken? Kom jij een kijkje nemen in onze 'verspillingskeuken'?

Mocht je het gemist hebben, of alles nog een keertje goed lezen? Hieronder alle publicaties en video's handig op een rijtje:

Volkskrant brengt artikel uit over De Verspillingsfabriek

Interview 'Wekker Wakker' op Radio 5

Interview Gijs Staverman op Radio 2 Starten op 1:40:40

Toine Timmermans van de Wageningen Universiteit is live op Radio 1

Bob Hutten te gast bij het programma 'Onder Ons' van Omroep Brabant

Nieuwsitem in het Brabant Nieuws, Omroep Brabant

Nieuwsitem in het RTL Nieuws van 19.30 uur

Brabants Dagblad publiceert artikel over De Verspillingsfabriek
Download hier het volledige artikel

22 februari: interview 'Langs de lijn' op Radio 1


Stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert open dag bij THREE-SIXTY
Proef de toekomst op de Horecava
Meer inzicht in verspilling met de Wastewatchers
Volg ons verhaal via:


Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs