TREND: Anti-waste cocktails


Door Lieke Borsten op 13 maart 2018

Ook barmannen gaan steeds meer de strijd aan om het voedselafval achter de bar te beperken. Ze mixen drankjes die zowel creatief als maatschappelijk verantwoord zijn. Want wanneer krijgen we eindelijk genoeg van de bergen afval in de drankindustrie? Eenmalige ingrediënten, ananashuiden, citroenschillen, rietjes, servetten, kunststof stampertjes...niet bepaald een fijne impact op ons milieu.

no waste cocktails trashtiki12

De anti-waste tour
Bij Trash Tiki maken ze anti-afval cocktails die smaakvol zijn en ‘don’t fuck the planet’. Het zijn geen stelletje hipsters die meevaren op de ‘duurzaamheidstrend’ maar enthousiastelingen die graag hun kennis en no-waste recepten delen in de drankenindustrie. Ze startten met 20 recepten online te zetten en te delen. Ze zijn namelijk niet op zoek naar een verdienmodel of concurrentie. Met een pop-up truck reizen ze de wereld rond om zo iedereen te enthousiasmeren voor deze nieuwe kijk op verspilling in de drankenindustrie.


Overal ter wereld local
Geen Trash Tiki avond is hetzelfde. Hoewel ze wel altijd werken met het meest gebruikelijke afval in een bar zoals ananashuiden en citroenschillen, biedt elke stad die ze aandoen nieuwe ingrediënten. Denk aan amandel croissants van een bakkerij aan de overkant van de straat of een ramen (noodle) tentje in New York. Het klínkt niet alleen raar, maar de cocktails zien er ook onconventioneel uit. Wij zijn erg benieuwd naar de smaak! 


Minder plastic 
Naast de ingrediënten pakken ze dus ook het gebruik van plastic rietjes aan. Naar schatting wordt in  Amerika 500 miljoen rietjes per dag gebruikt. De cocktailbars spelen daarin een grote rol. Metalen rietjes en stoffen biermatjes zouden een langere termijn oplossing kunnen bieden maar worden nog steeds te veel gestolen. Trash Tiki is bezig met een milieuvriendelijke oplossing van bamboe rietjes. 

  • no waste cocktails trashtiki12
  • no waste cocktails trashtiki11
  • artem pochepetsky 143176
  • no waste cocktails trashtiki13
  • 201797f1f775811b066863d6dba50bbcce19
  • trash tiki anti waste cup sq
Hutten VisitCards 38  klein
Auteur: Lieke BorstenVan reststromen naar kassastromen
Eten is om op te eten
Succesvolle Hutten Ideeëntuin geeft stof tot nadenken over voedselverspilling
Volg ons verhaal via:


Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs