Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Vaker vega: pimp je lunch met peulvruchten, noten en ei

In vlees of vis zitten eiwitten, ijzer, vitamine B1 en B12. Deze voedingsstoffen heeft je lijf dagelijks nodig. Maar die stoffen kun je ook makkelijk met andere verse en onbewerkte producten binnen krijgen. Door te variëren met zoveel mogelijk verse producten zorg je echt goed voor je lijf. Dus probeer de eiwitten eens ergens anders vandaan te halen, zoals uit ei, noten, soja of peulvruchten. Dit zijn bij uitstek goede vleesvervangers. Ook mooi meegenomen: in de plantaardige producten zitten ook nog eens vezels! Niet alleen bij het avondeten kun je vegetarisch koken. Ook je lunch pimp je vega op met peulvruchten en noten door je salade of probeer deze lekkere fritatta met prei en gebakken salie eens uit.

Recept: Fritatta met prei en gebakken salie

Voor: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig: 

  • 6 eieren 
  • 1 prei 
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1/2 bos verse salie
  • 75 ml olijfolie 
  • een snufje nootmuskaat 
  • zout en peper

Zo maak je het:

  1. 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek een taartvorm van 16-22 cm breed met bakpapier.
  2. 2. Snijd de donkergroene bladeren van de prei af. Snijd vervolgens het witte deel van de prei doormidden in de lengte en snijd het in reepjes van 4 cm. 
  3. 3. Pluk de blaadjes van de salie. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Bak de salieblaadjes met een snufje zeezout krokant. Haal de blaadjes salie uit de olie. Gebruik de aromatische salieolie om de prei hierin te bakken (ongeveer 5 min.). 
  4. 4. Breek de eieren in een kom. Schep de yoghurt erbij. Klop het goed door met een garde. 
  5. 5. Leg de gebakken prei op de bodem van de taartvorm. Bestrooi met zeezout, nootmuskaat en zwarte peper. Schenk de eieren over de prei. Bak de frittata in 25 minuten goudbruin en gaar. 
  6. 6. Bestrooi de frittata met de gebakken salie en serveer met een frisse groene salade. 

Leuk om te weten: een frittata is als een quiche zonder deeg. 

Een vitale lunch in jouw bedrijfsrestaurant? We vertellen je graag meer over onze F&B-visie en hoe een vitale lunch bijdraagt aan het energieniveau van jouw medewerkers. Neem gerust eens contact op met Hanneke Kezer.