Wouter Schoemaker genomineerd als F&B Professional of the Year 2020


Door Annemarie Driessen op 16 december 2019

Regiomanager Barbara König nomineerde Wouter Schoemaker, F&B Manager bij Microsoft en Spaces op Schiphol, voor de verkiezing F&B Professional of the Year. "Hij is het totaalplaatje van een echte F&B professional. Wouter heeft het allemaal, hij is een rechtvaardige en eerlijke coach, kan mensen echt binden, maar is ook organisatiesensitief en financieel sterk. Hij verbindt het gedachtegoed van Hutten moeiteloos met de commerciële uitdagingen die hij heeft en weet zo en zijn team en zijn opdrachtgever zeer tevreden te stellen. Dat is echt heel knap.”

08 12 Visit Cards 32

Met haar motivatie heeft Barbara de jury overtuigd en dus staat Wouter vanaf vandaag als een van de negen genomineerden op de website van de Association of Food & Beverage Management en kun je op hem stemmen. Eerst nog wat meer weten over Wouter? Lees dan snel verder. Meteen stemmen doe je hier.

“Ik sta niet graag in de spotlights, maar nu ik in de top 9 sta wil ik er alles aan doen om te winnen! Niet voor mezelf overigens en dat leg ik graag uit. Van eten, drinken en mensen je werk maken. Is er iets mooiers? Ik vind van niet. Toen ik op de Hotelschool zat, had ik nooit gedacht dat ik in de bedrijfscatering terecht zou komen. Dat was namelijk geen vak of richting. Maar acht jaar geleden kwam ik bij toeval in aanraking met Hutten. En het zegt natuurlijk veel dat ik hier nog steeds zit. Met name het gedachtegoed van Hutten spreekt me aan: hoe wij omgaan met eten en drinken, hoe we onze verantwoordelijkheid nemen voor de impact die we daarmee hebben op mens, dier en milieu en de bijzondere authentieke manier waarop we gastvrijheid uitdragen.

Ik wil deze award winnen om het vak F&B manager binnen bedrijfscatering een podium te geven. Bedrijfscatering is helaas nog steeds een ondergeschoven kindje in de Hospitality industrie. En dat terwijl ik elke dag met zoveel plezier naar mijn werk ga en echt het gevoel heb dat ik een waardevolle bijdrage lever naar onze gasten, mijn opdrachtgever en mijn collega’s. Voor de gasten doen we dat met oprechte gastvrijheid en eten en drinken dat bijdraagt aan een gezond eetpatroon. We stimuleren hen te kiezen om plantaardige producten als basis te nemen, matig aan te vullen met dierlijke producten en sterk bewerkte voeding te vermijden. We helpen hen via nudging in het restaurant en door infused water aan te bieden bijvoorbeeld. Ook duurzaamheid is een belangrijk aspect. Geen plastic verpakking om vleeswaren en reusable koffiecups. En op ons koffiedik groeien paddenstoelen waar we dan weer snacks mee maken. Verder blijven we innoveren, dit jaar introduceerden we het concept de pokebowlbar en begin volgend jaar nemen we de zelfscan app in gebruik.

Onze gasten zijn dus heel belangrijk, maar stiekem nog belangrijker is mijn team. Ik werk met een multicultureel team met wel tien culturen, van de Filippijnen tot Australië en van Afghanistan tot Engeland. Daarnaast hebben we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en van verschillende leeftijden. Diversiteit alom op onze werkvloer dus en dat is erg dankbaar werken. Ik zeg wel eens dat ik er eigenlijk ‘alleen’ maar ben om hen gelukkig te maken. Want als mijn mensen gelukkig zijn, dan brengen ze dat over op de gast. Daarom probeer ik ieders kwaliteiten zoveel mogelijk te erkennen, aandacht te geven en in te zetten. Mensen echt betrekken maakt zoveel creativiteit los. Het mooiste moment is de lunch als alles samenkomt. De koks die met passie hun werk hebben gedaan, de glimlach op het gezicht van de gastvrouw als zij een broodje verkoopt en natuurlijk de tevreden gast. 

Met deze nominatie en hopelijk het winnen van de award hoop ik dan ook het beeld dat mensen hebben van deze industrie een klein beetje te veranderen. Zet bedrijfscatering in de spotlight en stemmen op mij dus!”

Breng je stem op Wouter hier uit.

Over de verkiezing
De Association of Food & Beverage Management orgniseert de verkiezing voor het tiende jaar en nomineerde dit jaar negen kandidaten. De winnaar is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. Op 15 januari worden de stemmen geteld en wordt in het Innovatielab op de Horecava bekend welke drie genomineerden de meeste stemmen hebben gekregen. Deze drie professionals gaan door naar de finale, waarin zij zich mogen presenteren aan de vakjury. De vakjury beslist wie de felbegeerde titel 'F&B Professional of the Year 2020' verdient en deze prestigieuze award uitgereikt krijgt tijdens het AF&BM jaargala op 25 januari in Hotel Okura Amsterdam.

Anne klein
Auteur: Annemarie DriessenSuccesvol concept bedrijfsrestaurant Koppert Cress gaat 2.0
Hutten beste cateraar in MT1000
NIBC en Hutten gaan partnership aan
Volg ons verhaal via:


Contact

0413 366 633

Mail ons

Kom langs