Hutten Food Care Care Cure Cijkse Cantheelen 3

Best of both worlds in zorgcentrum Castella

In zorgcentrum Castella van Pantein in Cuijk verzorgt Hutten sinds oktober 2015 de gehele culinaire gastvrijheid. De 180 bewoners van het gesloopte Maartenshof verhuisden gefaseerd naar de twee middelste woontorens van de nieuwe, levendige wijk Cuijkse Cantheelen. In Castella wonen voornamelijk mensen met een lichamelijke of geestelijke zorgvraag of niet-aangeboren hersenletsel in luxe zorgappartementen. Daarnaast bevinden zich op het complex een aantal woongroepen voor mensen met een (ernstige) vorm van dementie. Uitgangspunt voor Pantein is dat bij alle lichamelijke en geestelijke zorgvormen bewoners zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven houden. In het zorgaanbod is om die reden een belangrijke rol weggelegd voor het gezonde cateringconcept en de oprechte gastvrijheid van Hutten.

Plek voor ontmoeting
In Cuijk hebben Pantein en Hutten de handen ineen geslagen en definitief afscheid genomen van het klassieke verzorgingstehuis. Een hechte woongemeenschap waar jong en oud door elkaar leeft. Een plek voor ontmoeting en waar mensen verbinding met elkaar zoeken. Aan beide weerszijden completeren twee andere woonblokken de Cuijkse Cantheelen. De vier torens kijken uit op een rustig kabbelende Maas met daarbij een weids uitzicht op de prachtige, groene omgeving. Voor ouderen een perfecte plek om onbekommerd van de oude dag te kunnen genieten.

Van betekenis zijn
Pantein benaderde Hutten om net dat stapje extra te zetten in de culinaire dienstverlening. Pantein wil de bewoners meer geven dan ze gewend waren in hun vorige zorgcentrum. Zij maken door de intensieve samenwerking tussen Pantein en Hutten gebruik van een gevarieerd aanbod van diensten voor gezondheid, wonen, welzijn, zorg en culinair. Best of both worlds dus in de Cuijkse Cantheelen. “De zorg laten we over aan de expert", vertelt locatiemanager Jeanet Voorn van Hutten. “Wij willen van betekenis zijn en toevoegen met verse, smaakvolle en op maat gemaakte voeding. Bij elke bewoner van Castella is het van belang dat drie zaken op orde zijn: de televisie moet werken, ze willen zorg van hoog niveau is én elke dag verwachten ze een bord lekker eten. Ouderen zijn kritisch op dit belangrijke onderdeel in hun dagelijkse bestaan."

Op maat gemaakte voeding
In Castella bepaalt de bewoner wat hij of zij eet. “Aan nieuwkomers vragen wij wat hun favoriete gerecht is, maar net zo belangrijk is om erachter te komen wat ze liever niet hebben. In het zorg- en eetconcept staat de wens van de patiënt voorop. Dieetwensen? Daar houden wij vanzelfsprekend rekening mee. We koken dagelijks voor een kwetsbare groep mensen. Bewoners met slikproblemen krijgen speciale voeding, zoals eiwitverrijkte papjes. Wij proberen daarnaast een thuisgevoel te creëren door bewoners zoveel mogelijk gelijktijdig in bewonersrestaurant Bastion te laten eten. Al mijden sommige bewoners de drukte van het restaurant. Wil een bewoner liever de maaltijd op zijn of haar eigen kamer of in een van de huiskamers in het complex nuttigen, dan leveren wij het eten persoonlijk af. "

Verbinding
In Castella heeft Hutten met Brasserie De Poorten een gastvrije ontmoetings- en verbindingsruimte voor bewoners en bezoekers van buitenaf gecreëerd. Letterlijk, want het naastgelegen bewonersrestaurant is niet alleen toegankelijk voor de mensen van het zorgcentrum. De maaltijden en gerechten voor de brasserie en het bewonersrestaurant komen uit dezelfde keuken. “Mensen van buiten en dagjesmensen komen zo makkelijk in contact met bewoners, wat vaak heel waardevolle ontmoetingen zijn. Ze blijven onder de mensen en ze maken geregeld een praatje met een onbekende die in de brasserie bijvoorbeeld een kopje koffie nuttigt."

Pantein
Pantein wil maatwerk bieden aan iedereen met een vraag op het gebied van gezondheid, wonen, welzijn en zorg. Dit kan alleen als mensen kunnen kiezen uit een goed en veelzijdig aanbod. Met een ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en kraamzorg biedt Pantein een brede dienstverlening.

Hutten Food Care Care Cure Recure Banner
Hutten Food Care Care Cure Recure Banner

Meer voorbeelden van
Care & Cure in de praktijk?

Impressie

-

Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs