20180627 Hutten Princes Maxima Centrum 7788

We passen onze voeding aan op de specifieke wensen, behoeften of ziekte van patiënten

20180627 Hutten Princes Maxima Centrum 7820

Patiëntenvoeding 

Met patiëntenvoeding dragen wij bij aan de kwaliteit van leven van patiënten. De wensen van de patiënt zijn voor ons leidend in het ultieme voedingsconcept. Van betekenis zijn op elk moment van de dag. Bij alle eetmomenten ligt de focus op een goede voedingstoestand. Voldoende aanbod van energie- en eiwitrijke voeding, aantrekkelijk gepresenteerd en aan te passen op de wensen en behoeften van de individuele patiënt. 

Als dienstverlener zijn we altijd op zoek naar een goede balans tussen gastvrijheid en de regie van de patiënt. Door patiënten zo veel mogelijk zelf keuzes te laten maken blijft het proces van eten en drinken een fysieke, mentale en sociale vaardigheid met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen zowel voor, tijdens als na de opname.

We werken daarom zoveel mogelijk vanuit de wetenschap, aangevuld met praktijkgerichte onderzoeken en persoonlijke ervaringen. Bij de ontwikkeling van doelgroepenvoeding betrekken wij voedingswetenschappers, diëtisten en stichtingen als Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

WAAROM HUTTEN?

20180627 Hutten Princes Maxima Centrum 7841

‘KINDEREN MET KANKER VERLEIDEN OM GEZOND TE ETEN’

Een jaar geleden opende het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht haar deuren met als missie: ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. Een belangrijk onderdeel daarin is eten en drinken. Samen met ons ging het Prinses Máxima Centrum op zoek naar het beste voedings- en gastvrijheidsconcept. Een zoektocht die ook het afgelopen jaar voortduurde met als doel het concept te blijven verbeteren in een intensieve samenwerking.

Lees het artikel hier!
Saladebar Ottolenghi its all green

Persoonlijke Voeding

Vanuit Hutten zijn we steeds meer bezig met het inspelen op de wensen en behoefte van het individu. Aan de hand van onderzoek en ervaring bieden wij maatwerk voor verschillende diëten en klachten van patiënten. Specifieke diëten worden vaak geadviseerd door een arts of diëtist om het herstel te bevorderen. Dat betekent dat gedurende een bepaalde periode, sommige producten liever wel of niet mag eten.

Er zijn diverse veelvoorkomende diëten en klachten. Maar wat betekent precies énergie-en eiwitrijk’,  wat mag wel en niet bij een lactosevrije dieet of wat is de beste voeding pre en post operatie. 

Wij willen van betekenis zijn met voeding die bijdraagt aan het herstel. We kiezen er daarom voor om producten zelf te bereiden op basis van verse, onbewerkte ingrediënten. Ook willen wij blijven inspireren wanneer de gast weer thuis komt. Kook een verantwoorde en gezonde maaltijd met onze recepten op PuurHutten. Op ons PuurHutten platform bieden wij recepten aan die passen bij specifieke klachten en/of diëten. 

Wilt u ook meer bijdragen aan een goede voedingstoestand van uw revalidanten, patiënten of bewoners? Neem contact op met onze diëtiste Samantha Janssen voor een vrijblijvend advies!

Referenties

Nieuws

Hier beleef je Hutten

Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs