Header 1400px x 600px
Header 1400px x 600px

GEZOND ETEN
WAT KIES JE DAN?

Food Coach

De voedingsmythes en –hypes vliegen je om de oren; powerfoods, brood is een dikmaker, vermijd koolhydraten... Wat kun je nu het beste kiezen voor een gezond eetpatroon? Gebaseerd op de laatste inzichten uit de wetenschap, heeft Hutten in samenwerking met partner Stichting Voeding Leeft de Food Coach ontwikkeld. Met de Food Coach helpen we je voor ieder eetmoment een gezonde maaltijd te maken! Want als jij je lichaam goed voedt, voel je je fit en energiek.

HOE WERKT HET DAN? Supersimpel!

Food Coach is een wetenschappelijk onderbouwd voedingsmodel. Eet voor een gezond eetpatroon in de basis plantaardig, minder dierlijk en bewerkte producten minimaal. Kies vooral voor verse, onbewerkte en plantaardige producten. En varieer volop! Als je zo eet, maken de details niet meer uit. De ene keer aardappels, dan weer zoete aardappel. Een ontbijtje met ei en de andere keer een bord havermout. Bij gezond eten draait het dus om de grote lijn binnen je eetpatroon. Food Coach kijkt niet of een individueel product goed of slecht is, maar of het product bijdraagt aan het goed voeden van je lichaam.

DRINK VOORAL WATER

We beginnen met water en dat is niet zonder reden. 70% van het lichaam bestaat uit water. Dagelijks heeft je lichaam anderhalf tot twee liter vocht nodig. De beste dorstlesser is water. Meer variatie? Voeg vers fruit of kruiden toe. Of een kop koffie of thee, zonder suiker of zoetstof natuurlijk. Laat sap en fris staan. Die voorzien je lichaam vooral van suiker.

MEER PLANTAARDIG

De grootste stap voor een gezond eetpatroon maak je met plantaardig eten. Met vooral meer groenten. Die hebben een positief effect op de gezondheid. Groenten, fruit, volkorengranen, peulvruchten, noten, zaden en plantaardige oliën horen bij een gezond eetpatroon. 

MINDER DIERLIJK

Zuivel, eieren, vlees en vis zijn goed voor je, maar daar heb je minder van nodig dan je denkt. Kies altijd voor de onbewerkte vorm: liever verse zalm dan filet americain op brood. Kleine porties zijn al genoeg. Schep je bord eerst vol met groenten en vul het met mate aan met dierlijke producten.

MINIMAAL BEWERKT

Witbrood, taart, alcohol, chips, vleeswaren of frisdrank: wie komt er nooit eens in de verleiding? Door de bewerking verliest de voeding alleen belangrijke voedingsstoffen. Of worden stoffen als suiker, zout, geur-, kleur- en smaakstoffen juist toegevoegd. Deze lekkernijen hebben geen of een ongunstig effect op je gezondheid dus eet het minimaal. Alleen lekker voor af en toe. 

Kortom: schep je bord vol met groen en vul het met mate aan met dierlijke producten. Dan heb je een goede balans te pakken! 

“Food Coach kijkt niet of een individueel product goed of slecht is, maar of het product bijdraagt aan het goed voeden van je lichaam.”

Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs