Vrachtwagen_Hutten_liggend_stretch_width900.jpg

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzame eigen logistiek

Uit een CO2-footprint van Hutten blijkt dat de meeste CO2-uitstoot plaatsvindt tijdens transport. Logistiek en distributie zijn dan ook centraal in ons streven naar een duurzame samenleving. Het streven naar Local Food met minder dan driehonderd Foodmiles is hierbij een belangrijke richtlijn. We kopen onze versproducten in bij lokale versleveranciers, die op hun beurt producten inkopen bij lokale boeren, kwekers en tuinders.

Uniek
Hutten hanteert een voor de cateringbranche unieke werkwijze op het gebied van logistiek. Zo hebben we ervoor gekozen de distributie naar onze locaties geheel in eigen beheer te houden. Het logistiek centrum is de plek waar vanuit al onze locaties worden bevoorraad. Het centrum fungeert daarmee als centraal distributiecentrum dat vanwege zijn ligging aan de snelweg en te midden van onze lokale toeleveranciers voor een efficiënte distributie zorgt. Met één centraal distributiepunt verzorgen wij de gehele distributie voor heel Nederland. Weinig Foodmiles en milieubewust dus.

Aangezien ons complete logistieke proces in eigen beheer is, is een hoogwaardig, duurzaam wagenpark een vereiste. Hutten investeert dan ook jaarlijks in het wagenpark om dit op een hoogwaardig niveau te houden. De meest duurzame oplossing op dit moment. Transportroutes worden zo efficiënt mogelijk ingericht om zo min mogelijk kilometers af te leggen. Op dit moment rijden onze chauffeurs (36 samenwerkers) dagelijks met 22 voertuigen 22 routes alle locaties af om iedereen te voorzien van dagelijkse verse producten. Per week is dat zo'n 32.000 kilometer.

Contact

088 706 1200

Mail ons

Kom langs