Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Aandacht en waardering, niet alleen op Complimentendag

Ik doe het te weinig: mijn collega's zeggen hoe ik ze waardeer in wat ze dagelijks doen. Ik ben erg kritisch en weet heel goed de vinger op de zere plek te leggen. En ik schroom dan niet om dat ook te zeggen. Maar een compliment maken is minstens net zo belangrijk, zo niet véél belangrijker.

Juist in een business waarin het leveren van diensten centraal staat en je medewerkers daadwerkelijk het verschil kunnen en moeten maken is het uitspreken van waardering belangrijk. In de eerste plaats om de opdrachtgever tevreden te stellen, maar ook om je bestaansrecht te waarborgen. Zelf vind ik het ook belangrijk wanneer ik gewaardeerd word om wat ik doe. En ik wil natuurlijk alles goed doen en niet horen wat er beter kan. Ik ben daar erg gevoelig voor. Ik leg de lat voor mezelf hoog en ook voor mijn collega's.

Laatst was ik in een winkel, ik kom daar eens in het half jaar. Wat ik daar zo prettig vind, is dat ik herkend word! Ze weten mijn naam en ik word daarmee aangesproken. Er is oprechte interesse en bij een verzonden mailing word ik gebeld of ik deze heb ontvangen en of zij mij die avond kunnen verwelkomen. Ik hou daarvan. Aandacht. Aandacht voor het vak. Aandacht voor jou. En bovenal, plezier hebben in wat je doet én dat uitstralen. Dat is voor mij gastvrijheid. Ik snap natuurlijk ook wel dat er ook verkocht moet worden, maar zij weten daar niet de nadruk op te leggen waardoor het oprecht overkomt. Ik word daar blij van. Voor wat ze verkopen, hoef ik niet naar deze winkel. Dat kan ik ook ergens anders kopen. Ik heb dit de medewerkers in de winkel nog nooit gezegd, terwijl ik het helemaal niet zo van zelfsprekend vind!

Ik ga dat in 2015 toch eens anders doen. Mijn waardering uitspreken. Zeker naar mijn collega's. Op 1 maart is het Nationale Complimentendag. Ik neem me voor het niet bij deze dag te houden. En jij?

Benieuwd naar Muriël? Bekijk hier haar profiel.