Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

ABN AMRO FM Leveranciersaward 2014 voor Hutten

Hutten heeft de ABN AMRO Facility Management Leveranciersaward 2014 gewonnen. Dit jaar stond de award in het teken van duurzaamheid. ABN AMRO Facility Management nomineerde drie organisaties. Naast Hutten waren dat Van Gansewinkel en Cofely. Culinaire en gastvrijheidsdienstverlener Hutten werd door de aanwezige leveranciers met 55% van de stemmen als winnaar aangewezen

De drie genomineerden zetten zich op diverse terreinen in voor duurzaamheid. Zo doet Van Gansewinkel dat op het gebied van afvalscheiding en is Cofely onder andere actief met het duurzaamheidsinitiatief Green Quest. Hutten werd door ABN AMRO genomineerd vanwege haar duurzame werkgeverschap en inzet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo werkt Hutten intensief samen met WSD in Boxtel. WSD ontwikkelt en bemiddelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. ABN AMRO stimuleert haar partners om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Op de locatie ABN AMRO in Eindhoven draait dan ook een medewerkster van WSD volledig mee in de catering. Hutten heeft een eigentijdse en vernieuwende de visie op personeelsbeleid. Toevoegen doe je met elkaar en dus heten de medewerkers bij Hutten ‘samenwerkers’. In deze samenwerking dragen zij de waarden uit die hen verbinden: verantwoordelijkheid, trots, respectvol, vernieuwing en transparantie. Hutten wil een duurzaam groeiplatform voor talent zijn en iedereen de kans geven boven zichzelf uit te stijgen. Het streven: de beste, leukste en gelukkigste samenwerkers. Een deel van deze samenwerkers werkt dus bij ABN AMRO, waarmee Hutten in 2013 een samenwerking van drie jaar aanging.

Duurzaam huislabel
Hutten is continu bezig met vernieuwing op het gebied van voeding en gastvrijheid. Vanuit oprechte aandacht voor gast, beleving en omgeving wil zij de beste zijn en echt kunnen toevoegen. Een van de manieren waarop Hutten dat doet is met haar duurzame huislabel De Guijt, dat inmiddels uit meer dan 1500 producten bestaat. Hutten sourced haar verse producten, zoals groenten, fruit en vlees zelf. Daarvoor werkt zij intensief samen met 25 lokale boeren en telers. Om een De Guijt-label te mogen dragen, moet een product voldoen aan de strenge ‘De Guijt Norm’. Deze normering is onderverdeeld in vier kernwaarden: gezond bezig, zuinig op onze wereld, diervriendelijk en huisgemaakt. Duurzaamheid staat ook centraal in het Culinair Centrum in Veghel waar het voedsel en drinken op ambachtelijke wijze wordt bereid. Zo heeft het milieumanagementsysteem van Hutten een ISO 14001-certificering en is het MVO-beleid gecertificeerd op basis van de MVO Prestatieladder. Het vers bereide eten en drinken wordt via slimme logistieke routes door Hutten zelf getransporteerd met een eigen duurzaam wagenpark. Hutten werkt aan culinaire innovatie. Er is een no waste coördinator in dienst die werkt aan het verder terugdringen van voedselverspilling. Ook is Hutten initiatiefnemer van het innovatiecentrum Foodsquad. Daar werken kennisinstellingen van universiteiten, bedrijven, scholen en overheden samen aan vernieuwing en buigen zij zich over vraagstukken als voedselverspilling, gezond voedselgedrag en specialistische voeding.