Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Van Leur Hutten 7843 uitsnede 3 hasha1271f0d1bc4ad50

Bakkerij Van Leur verkoopt ‘Kuukskes van Vruuger’ van jubilerend Hutten

In 1929 opende Jan Hutten zijn bakkerij aan de Molenstraat in Veghel. Nu, 90 jaar later, is Hutten gespecialiseerd in culinaire en gastvrijheidsdienstverlening in bedrijfsrestaurants en eigen horeca, bij meetings en events, in de zorg en actief binnen food service en food retail. Gebakken wordt er nog steeds, sinds 2014 in Huttens eigen bakkerij waar bakkers met een gehoorbeperking werken. Om het jubileum ook met de Veghelaren te vieren, bakken ze ‘Kuukskes van Vruuger’. Vanaf 19 augustus exclusief te koop bij Bakkerij Van Leur in Veghel. “Een maand lang én er is een speciale winactie voor kinderen,” vertelt Jan van Leur.

Inmiddels staat bij Hutten de derde generatie aan het roer. Opa Jan ging in 1929 het avontuur aan, samen met zijn vrouw Marietje. Naast de bakkerij was er een kruidenierswinkel en in de decennia erna opende Jan een eetsalon, café-restaurant en de eerste Veghelse automatiek. In de jaren zestig nam zoon Piet het bedrijf over. Als chef-kok breidde hij uit met meer restaurants en stapte in de partycatering. In 1994 besluit de familie de restaurants te sluiten en zich volledig op catering te richten. In die tijd neemt zoon Bob de leiding over en verbreedden de activiteiten zich. 

Drie generaties samenwerking
Speciaal voor het 90-jarig bestaan bakt Hutten ‘Kuukskes van Vruuger’ in de smaak van vroeger: nogatine butterscotch. Dat de koekjes verkocht worden bij bakkerij Van Leur is geen toeval. “We zijn beiden begonnen in de Molenstraat, worden gerund door de derde generatie en kennen elkaar vanaf het begin. Mijn opa was bevriend met Piet Hutten en we waren lange tijd leverancier toen Hutten nog uitsluitend partycatering deed. Toen de focus zich verlegde naar bedrijfscatering en die een enorme vlucht nam, konden we dat qua volume niet meer bijbenen. Samenwerken doen we nog steeds, wij leveren bijvoorbeeld nog wel al het brood aan Vanderlande, ook een echt Veghels bedrijf, waar Hutten al 25 jaar lang het bedrijfsrestaurant runt.” 

Wie vindt het Gouden Ticket?
Het is volgens Bob Hutten ook prachtig om de gezamenlijke historie te vieren met de koekjes en de winactie. “We hebben vijf Gouden Tickets verstopt in de zakjes. Het idee is natuurlijk geïnspireerd op de gouden wikkel van Willy Wonka, de maffe directeur uit het boek Sjakie en de Chocoladefabriek.  Ik ben zelf ook een beetje maf en dus leek zo’n actie speciaal voor kinderen ons wel wat. Vind je een Gouden Ticket, dan word je op 16 oktober samen met je vader of moeder een dag lang in de watten gelegd. Eerst bij Van Leur in de bakkerij en daarna in de grote ambachtelijke keuken van Hutten. We gaan allemaal lekkere dingen maken, meer verklap ik nog niet. Ik ben erg benieuwd hoe snel het eerste ticket wordt gevonden.”

Wil jij zo’n Gouden Ticket bemachtigen? De ‘Kuukskes van Vruuger’ zijn vanaf maandag 19 augustus voor slechts 2 euro te koop bij Bakkerij Van Leur, Stationsstraat 36 in Veghel.