Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

​Bernhoven samen met gastvrijheidspartner Hutten weer meest gastvrije ziekenhuis van Nederland

Ziekenhuis Bernhoven in Uden mag zich, net als in 2014, een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland noemen. Aan de audit van Gastvrijheidszorg met Sterren namen dit jaar 150 zorgaanbieders deel. Op woensdagavond 8 juni kreeg Bernhoven in Amsterdam de Gastvrijheidszorg Award in de categorie Ziekenhuizen uitgereikt. Ook voor Hutten is het de tweede keer dat we als partner van Bernhoven bevestigd zien dat we met ons gastvrijheids- en eten- en drinkenconcept echt bijdragen aan de pijler 'Natuurlijk Gastvrij' van het ziekenhuis. De jury: “Patiënten ervaren het eten als geweldig; verse ingrediënten en de maaltijd wordt mooi en met aandacht opgediend." “Een groter compliment kunnen we niet krijgen," aldus Charles Janssen, Business Unit Manager Care & Cure bij Hutten.

Twee jaar geleden zette Bernhoven een stip aan de horizon: het wilde in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis zijn. Charles Janssen: “Deze missie hebben we kunnen waarmaken doordat alle medewerkers, vrijwilligers en samenwerkers zich hier voor 100% voor hebben ingezet. De jury gaf aan dat we ten opzichte van 2014 door hebben ontwikkeld op ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. Het resultaat is dat gastvrijheid voelbaar is door de hele organisatie, aldus de jury." Een beter compliment kan Bernhoven niet krijgen. Charles Janssen vervolgt: “Het gaat in een ziekenhuis om gastvrijheid op 'Champions League-niveau'. Van betekenis zijn voor de patiënt, de familie en de naasten, waarbij je je steeds bewust moet zijn van de emoties van vreugde of verdriet die er bij hen kunnen zijn. Dat proberen we te doen door dicht bij onszelf te blijven en door vanuit onze visie steeds de gast voorop te stellen. We zijn heel trots dat we door ons intensieve partnerschap dit ook echt samen hebben kunnen doen en we zullen er voor blijven gaan om het elke dag weer beter te doen."

Maximaal bijdragen aan welzijn
“Hutten heeft een uitgesproken visie op gastvrijheid, culinaire dienstverlening en gezonde voeding", aldus Charles Janssen. “In april 2013 introduceerden we een revolutionair eten- en drinkenconcept in Bernhoven waarbij de patiënt als gast van Bernhoven grotendeels bepaalt wanneer, waar en met wie hij wat eet. Het is ons doel om met onze Hutten-gastvrijheid en ons pure en verse eten en drinken daadwerkelijk van betekenis te zijn voor de kwetsbare medemens. We willen zo maximaal bijdragen aan het welzijn en een prettig verblijf in het ziekenhuis, zodat de patiënt beter en sneller herstelt. De basis daarvoor is vers, goed en gezond eten en drinken. Alle maaltijden worden dagelijks ambachtelijk en vers voorbereid in onze eigen keuken in Veghel, waarna ze met eigen logistiek naar Bernhoven worden gebracht. Bij de bereiding van de maaltijden maken we zoveel mogelijk gebruik van de producten van ons duurzame huislabel De Guijt, waarvoor we samenwerken met meer dan dertig lokale boeren en telers. Zo weten we exact de herkomst van onze producten. We ontwikkelen de recepturen vanuit ons gezondheidsbeleid. Meer dan 200 koks koken de maaltijden dagelijks met aanzienlijk minder suiker, zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en schadelijke E-nummers."


Impact maken voor een gezonder leven
Hutten Care & Cure wil impact maken als het gaat om een beter en gezonder leven. Met onze boeren werken we aan het verhogen van de voedingswaarden in de producten van De Guijt en samen met kennisinstellingen en partners zijn we voortdurend bezig om te komen tot de beste (specialistische) voeding voor verschillende doelgroepen. Binnen Bernhoven werken we intensief samen met artsen, zoals MDL-arts Ingrid Gisbertz voor de doorontwikkeling van ons eten en drinken. Ook krijgen mensen met kanker in Bernhoven speciaal samengestelde hapjes die energie- en eiwitverrijkt zijn. Ze zijn ontwikkeld door de expert Frank van Hurne van Hutten die daarbij samenwerkte met verschillende diëtisten en voedingswetenschappers verbonden aan Voeding & Kanker info. Daarnaast werken we aan speciale programma's voor patiënten met bijvoorbeeld diabetes type II en ouderen. Voor die eerste doelgroep doen we dat samen met Stichting Voeding Leeft, die onlangs met hun 'Keer Diabetes2 Om'-programma de Zinnige Zorg Award van zorgverzekeraar VGZ won. Met 'Keer Diabetes2 Om' hebben diabetespatiënten door de aanpassing van voeding en levensstijl minder of zelfs geen medicijnen meer nodig. Om ondervoeding bij met name ouderen tegen te gaan, zijn pilots opgestart met eiwitrijke maaltijden. De komende jaren blijft Hutten flink investeren in de leefstijlprogramma's die impact maken op het voorkomen van (welvaarts)ziekten en het herstel van patiënten. We kijken ook verder dan de muren van een zorginstelling, naar bijvoorbeeld zorg in de thuissituatie. Gezien het toenemend aantal zelfstandig wonende ouderen die zorg behoeven, starten we binnenkort met een Service@Home-pilot in de gemeente Uden, waarbij niet alleen de maaltijd wordt geleverd, maar ook de vuile was opgehaald wordt en een bloemetje besteld kan worden voor op tafel. Door ook sociale en licht medische functies te koppelen aan dit systeem wordt het straks mogelijk beter contact te hebben met patiënt, zowel voor als na opname.

Prijs is erkenning voor iedereen
“Aan de top komen is knap, maar een titel prolongeren des te knapper" zegt Charles Janssen. “Daarom maak ik een hele diepe buiging voor alle medewerkers van Bernhoven en onze samenwerkers die hier elke dag aan bijdragen. De beoordeling en toetsing waren dit jaar verder verscherpt en geprofessionaliseerd met een uitgebreide enquête onder patiënten, familieleden van patiënten, medewerkers van het ziekenhuis, cliëntenraad, vrijwilligers en management. Vervolgens zijn aan de hand van de resultaten daarvan de vijf genomineerden bezocht door twee auditeurs, van wie een onaangekondigd. Zo'n uitgebreid onderzoek maakt deze prijs een mooie en eerlijke erkenning."

Hutten in Bernhoven
In het ziekenhuis exploiteert Hutten het gasten-, bezoekers- en personeelsrestaurant, evenals de room & lounge services voor de patiënten. Dagelijks bieden we een 'Menu van de Chef' en verschillende à la carte gerechten aan. Patiënten kiezen zelf wat ze willen eten met behulp van een bedside terminal, een touchscreen dat bij elk bed voorhanden is. Daarop staat alle informatie en staan foto's van de menu's. Natuurlijk mag familie mee-eten, dat kan op de kamer of in een van de vier lounges. Een koppeling met relevante patiëntgegevens zorgt ervoor dat alle menu's en gerechten afgestemd zijn op de medische behandeling en het specifieke dieet van de patiënt.

Meer weten over onze dienstverlening voor de zorg? Neem dan contact op met Charles Janssen: charles.janssen@hutten.eu of 06 29 00 35 77.