Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Bij Hutten leerde ik koffie maken zoals het hoort

Wat is er nou inspirerend aan koffie maken? Die vraag wordt me regelmatig gesteld. Als barista voor Hutten ben ik de hele dag met koffie en thee bezig. Wat is er nou mooier dan elke keer te ontdekken dat je met verschillende bonen en apparaten een andere smaak kunt krijgen? En dat je door een bijpassende muffin, donut of cake de koffiesmaak nog meer naar boven kunt laten komen? Dat inspireert me om telkens te experimenteren en dat doe ik dan ook graag.

Mijn liefde voor koffie begon zo'n drie jaar geleden, toen ik verhuisde van België naar Nederland. Ook voor de liefde trouwens. Ik ging aan de slag bij Starbucks, volgde een training en leerde veel over koffie. De theorie is boeiend, maar in de praktijk koffie maken vind ik het allerleukste. Hoe je met dezelfde bonen een andere smaak krijgt als je ze bereid in de french press of in de brewer. Het ruiken en proeven met een bijhorend gebakje ,waardoor de smaak nog meer naar voren komt. Neem de Ethiopia yirgacheffe, daarin zitten hints van citrusvruchten, eet je er een citroenmuffin bij, dan komt die smaak in de koffie nog meer naar boven.

Na een jaar Starbucks, ben ik bij Hutten terechtkomen. Daar leerde ik koffie maken zoals het hoort: met een piston. Ik moest even wennen, maar gelukkig had ik het snel onder de knie. In maart 2014 haalde ik, samen met een aantal andere samenwerkers, na een training het Barista-certificaat. Ben ik erg trots op. Via Hutten en het lezen van boeken heb ik nog meer geleerd over koffie. Ik werk voor Hutten bij het CAK in Den Haag. Daar doen we ook een maandelijkse koffie of thee. Op Mijn Hutten, ons sociale intranet, heb ik de Barista-groep gemaakt met als doel kennis en ideeën over koffie en thee te delen en zo van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Dat werkt en ik ben aangenaam verrast dat er steeds meer leden bijkomen. Afgelopen januari mocht ik een weekje bij Microsoft in Schiphol meedraaien bij de Coffee Company. Dat was een leuke en leerzame ervaring. Op 1 mei werk ik twee jaar voor Hutten en ik ben dankbaar voor de mensen die ik tot nu toe heb leren kennen en de vele ervaring die ik heb opgedaan. Ik streef elke dag naar perfectie. Gasten blij maken, even een praatje maken zodat ze zich welkom voelen en terug komen.

Hutten is een fantastisch bedrijf om voor te werken. We zullen zien waar mijn weg me naartoe leidt. In de tussentijd deel ik graag af en toe mijn ervaringen, inspiratie en lekkere koffie- en theerecepten met jullie.

Fan van groene thee? Bart geeft graag een twist aan onze eigen groene Clipper-thee, bijvoorbeeld met verse munt en een schijfje sinaasappel. Lekker fris!