Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Bob en Drees hashe0e5a089657d7993

Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel talent die Hutten nog beter en relevanter kan maken," aldus Bob Hutten.

De vraag hoe Hutten als familiebedrijf te behouden, houdt Bob Hutten al lange tijd bezig. Zijn vele nevenactiviteiten in besturen en als coach van beginnend ondernemers plus de wens de continuïteit van Hutten te waarborgen, leidden er twee jaar geleden toe dat Bob de leiding van Hutten overgaf aan het directieteam. Bob: “Mijn beide dochters studeren nog, voorlopig komt er dus geen vierde generatie aan het roer. Daarnaast moet ik het zo organiseren dat het bedrijf door kan gaan en de continuïteit niet in gevaar komt wanneer er met mij iets zou gebeuren. De eerste periode hebben we gekeken welke taken, verantwoordelijkheden en mandaten het directieteam op zich zou kunnen nemen en welke ruimte over zou blijven. Eind 2019 ben ik in gesprek gegaan met een aantal kandidaten. Drees was een van hen. Ik ken Drees al heel lang en sinds september 2019 is hij innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. Uiteindelijk heb ik voor hem gekozen vanwege zijn kwaliteiten om visie om te zetten in strategie en de gedeelde waarden die hij als mens nastreeft op het gebied van mens en natuur. En toen kwam corona. In overleg met het directieteam ben ik tijdelijk weer aan boord gestapt en is deze overdracht even uitgesteld. We weten echter niet hoe lang deze situatie nog bestaat. Iedere onderneming moet zijn flexibiliteit en veerkracht in het hier en nu laten zien en creativiteit en innovatiekracht naar de toekomst toe. Voor mij is dit dan ook het juiste moment het stokje echt over te geven, zodat iemand waarin ik veel vertrouwen heb ons na deze crisis nog beter kan positioneren.”

Sturen op geluk
Het was Jan Hutten die in 1929 in Veghel zijn ambachtelijke bakkerij opende en al zijn aandacht legde in het bakken van het fijnste brood. Zijn zoon Piet kookte de sterren van de hemel in de eerste restaurants van Hutten en onder de vleugels van Bob groeide Hutten uit tot een landelijke dienstverlener in eten, drinken en gastvrijheid. Met steeds het beste op zak dat de tijd hen leerde, bouwde de familie met een groeiend aantal samenwerkers decennia lang de expertise van het bedrijf uit. Bob leidt Hutten nu ruim 30 jaar vanuit een enorme betrokkenheid bij de wereld om hem heen. Het van betekenis willen zijn voor mens, natuur en cultuur zit daarmee diep verankerd in het dna van het bedrijf. Bob zet het geluk van zijn samenwerkers centraal vanuit de gedachte dat je pas echt van betekenis kunt zijn als je je goed voelt en dichtbij jezelf mag blijven. Zo staat welzijn voorop in plaats van welvaart en houdt hij vast aan de overtuiging dat duurzaam en sociaal ondernemen hand in hand gaan met geld verdienen. Hutten neemt houding op belangrijke thema’s als duurzaamheid, gezondheid en vitaliteit en ondanks meerdere perioden van economische tegenslag bleef het bedrijf groeien, met zo’n tien procent per jaar. Vechten tegen verspilling werd een persoonlijke missie en dat van Hutten. De verspilling van voedsel, in de transitie naar een circulair voedselsysteem, maar ook de verspilling van talent, van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het leidde tot nieuwe initiatieven als Foodsquad en De Verspillingsfabriek.

Verbinden centraal in leiderschap
Drees Peter van den Bosch is momenteel innovatiemanager bij het open innovatienetwerk Foodsquad. Na tien jaar in diverse functies gewerkt te hebben binnen marketing en sales, startte hij in 2009 Willem&Drees om producent en consument weer met elkaar te verbinden. De drive om met eten en de keten bezig te zijn heeft hij al van jongs af aan. Geboren op het melkveebedrijf van zijn ouders, studeerde hij cum laude af aan de Wageningen Universiteit in Agrosysteemkunde. De wil om een grotere bijdrage te leveren aan het versnellen van de voedseltransitie maakte dat hij in 2019 overstapte naar Foodsquad en Hutten. Drees Peter van den Bosch: “Hutten wil innoveren, steekt haar nek uit en maakt zich hard voor thema’s die de komende jaren door deze crisis alleen maar belangrijker worden. Het belang van goede voeding en een gezonde leefstijl en een duurzamer voedselsysteem met transparante ketens zijn daar voorbeelden van. En vergeet gastvrijheid niet: hoe gaan we de beste energiehaarden creëren waar medewerkers, gasten, patiënten en bewoners zich fijn voelen? Ik heb enorm veel zin om met deze thema’s aan de slag te gaan en een heldere koers met duidelijke keuzes uit te zetten. In deze onrustige tijd met veel onzekerheid wil ik graag een leider zijn die mensen met elkaar verbindt. Die duidelijk en eerlijk is over het perspectief en mensen een beeld schetst waar we samen naar toe gaan. De unieke cultuur die Hutten heeft wil ik koesteren en dus blijven we de mens centraal zetten bij alles wat we doen. In de komende maanden ga ik meewerken op heel veel plekken in ons bedrijf, ik heb er heel veel zin in.”