Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Bob Hutten kan als gamechanger bij Food100 foodgeneraties verbinden

Bob Hutten is verkozen tot gamechanger en behoort daarmee tot de Food100 van 2017. Uit ruim 400 kandidaten heeft een onafhankelijke vakjury 50 changemakers ‘jonger dan 30’ en 50 gamechangers ‘ouder dan 30’ geselecteerd. Samen vormen zij de Food100, een netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent binnen de voedselbranche. Bob Hutten: “Ik vind het een eer in deze rij opgenomen te zijn. We zijn bij Hutten met veel innovatieve projecten bezig op het gebied van vitaliteit, verspilling en specialistische voeding. We weten nog zoveel niet en samenwerken is echt key om stappen te maken en het systeem te kantelen.”

Food100 wil foodgeneraties verbinden, wil het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie - de millennials - kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Initiatiefnemers voor de Food100 zijn Slow Food Youth Network (SFYN), AgriFood Capital, Food Inspiration en Food Hub. Vanuit de overtuiging dat het voedselsysteem van nu niet goed genoeg is voor de 21ste eeuw, werd het idee voor de Food100 geboren. De epidemie van obesitas, aantasting van biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderd dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Deze race to the bottom in food moet gekeerd worden. De doelstelling van de Food100 is talent met invloed te koppelen. De jonge changemakers worden gekoppeld aan de ervaren changemakers, om hiermee een verbindend netwerk te laten ontstaan. 50 jonge changemakers lopen mee als ‘CEO for a Day’ in de bedrijven/projecten van de ervaren changemakers.

Voedselveranderaars
De afgelopen weken is de onafhankelijke vakjury druk bezig geweest met het beoordelen van de aanmeldingen. Uit alle kandidaten zijn 50 changemakers ‘jonger dan 30’ en 50 gamechangers ‘ouder dan 30’ geselecteerd. Binnen beide groepen zijn er drie speciale vermeldingen voor uitzonderlijke prestaties. Bij ‘onder de 30 zijn dat : Chloé Rutzerfeld (Food en Concept Design), dr. Jeroen Candel (Wageningen UR), Dalila Sayd (Het EETschap), bij ‘boven de 30’: Jeroen Willemsen (Green Protein Alliance), Ruud Zanders (Kipster B.V.), Hanno Pijl (Leids Universitair Medisch Centrum). Bob Hutten: “Ik geloof in de kracht van verbinden. Door elkaar te inspireren, delen, geven en helpen kom je tot vernieuwing. Daar speel ik graag een rol in.”

Over Bob Hutten
Bob Hutten is Algemeen Directeur van Hutten. Hutten wil van betekenis zijn. Voor elkaar en de samenleving van vandaag, maar zeker ook die van morgen. Voor organisaties geldt dat waarden als eerlijke bedrijfsvoering, transparantie, samen innoveren, co-creëren, kennis delen, vertrouwen en investeren in duurzaamheid, gezondheid en vitaliteit belangrijke pijlers worden. Volgens Hutten moet een bedrijf luisteren, inspireren, delen, geven en helpen. Betekenisvol ondernemen is vanzelfsprekend voor Bob Hutten. Zo is hij initiatiefnemer van het open innovatienetwerk Foodsquad dat een ander voedselsysteem nastreeft en De Verspillingsfabriek waar van reststromen groente weer smaakvolle producten zoals soepen en sauzen worden gemaakt. De Verspillingsfabriek geeft het eerste grootschalige antwoord op de voedselverspilling in Nederland. Ook spant Hutten zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. Iedereen verdient een kans om zijn talent te ontdekken, dat in te zetten en zich van waarde te voelen.