Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 27 hash70626a2872fb5970

Bob Hutten ontvangt Leadership Award 2018 tijdens jubileumfeest NCD

Tijdens het jubileumfeest ter ere van het 65-jarig bestaan van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) heeft Bob Hutten, directeur van Hutten, de Leadership Award 2018 ontvangen. Met de award willen de leden een collega eren die zich nadrukkelijk onderscheidt in bewust en positief ondernemerschap. Bewust, door voor duurzame oplossingen te gaan. Positief door kansen te pakken in plaats van te blijven hangen in risicomanagement. Bob Hutten: “Ik ben erg vereerd dat ik deze award toegekend heb gekregen. Met name omdat het de leden zelf zijn die me als kandidaat hebben genomineerd. Het is een bevestiging dat we anderen raken met onze manier van ondernemen, waarbij we maatschappelijke impact maken vóór laten gaan op een keihard verdienmodel.”

Bijna elke dag lezen we verhalen over falende leiders, je zou bijna denken dat er geen verantwoordelijke leiders meer zijn. Het tegendeel is waar. Er zijn veel directeuren, commissarissen en toezichthouders die nadrukkelijk kiezen voor bredere verantwoordelijkheid, binnen en buiten hun organisatie. En juist deze mensen hebben zich aangesloten als lid van de NCD. Met het uitreiken van de Leadership Award willen ze een collega eren die staat voor innovatie, lef, betrokkenheid, passie, duurzaamheid, positiviteit, transparantie, samenwerking, plezier, partnership, authenticiteit en daadkracht. 

Integratie Purpose en Purse
Gerard van Vliet, directeur van de NCD, noemt Hutten een schoolvoorbeeld van ‘denken, durven, doen en doorzetten’. “De laatste eigenschap maakt Bob tot een échte ondernemer. Een speciale ondernemer, die zijn tijd vooruit is in denken, durven en doen. Een ondernemer die Purpose en Purse naadloos heeft geïntegreerd. Oftewel het integreren van het leveren van een maatschappelijke bijdrage met geld verdienen om de continuïteit te waarborgen.” Hutten is volgens Gerard van Vliet een van de weinigen die vanuit een sterk bedrijfsconcept bewijst dat in het woord Purpose zonder moeite ook het woord Purse kan zitten. “Dat maakt Hutten dan ook tot een zeer verdiende winnaar, omdat veel ondernemers die stap nog niet durven te wagen en alles erop wijst dat diegenen die die stap niet gaan maken de verliezers van de toekomst zullen zijn.”

Van betekenis zijn
Bob Hutten: “Twee keer geven en verstandig nemen is altijd mijn motto geweest. Natuurlijk moet je geld verdienen voor het voortbestaan van je onderneming, maar niet ten koste van alles en iedereen. En ik heb er altijd in geloofd dat mijn bedrijf pas echt tot bloei komt, als mensen in hun kracht staan. Als mensen in vrijheid hun talent mogen benutten, komt er een ongekende kracht en energie naar boven. Talent de ruimte geven om zich te ontwikkelen, is dan ook een van de belangrijkste dingen die ik mijn samenwerkers naast een salaris kan geven. Samenwerkers ja, want wij doen het samen. Ik vind het prachtig om te zien dat ze dat ook voelen en er voor gaan om ergens aan bij te dragen. Om het verschil te maken voor andere mensen, van betekenis te zijn. Deze manier van ondernemen is niet makkelijk in een wereld die steeds meer draait om processen en systemen. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die het anders willen doen, met meer oog voor hun omgeving. Tegen hen zou ik willen zeggen: ga ervoor. Zonder visie ben je nergens, dus deel deze met je medewerkers. Sta open voor hun feedback en vind de balans tussen luisteren, inspireren en doen. Focus op wat jullie wel willen doen en wat niet. Zet die stip op de horizon, ga dan en geniet in de tussentijd van de energie die loskomt. Dankzij deze manier van leidinggeven, hebben we al veel mooie dingen neergezet en groeien we jaar na jaar.”

Over de NCD
Sinds 1953 is de NCD hét platform voor Leadership & Governance in Nederland. Een ‘person to person’ vereniging van, voor en door directeuren en commissarissen/toezichthouders. Het platform is gericht op elkaar inspireren en ondersteunen bij persoonlijke groei in een veilige en plezierige omgeving. Met bewust en positief ondernemerschap als rode draad. De Leadership Award wordt jaarlijks uitgereikt en is al eerder toegekend aan bekende ondernemers, zoals Wim van der Leegte. Tijdens de NCDay werd de winnaar bekendgemaakt door Gert Askes, voorzitter Ledenraad van de NCD, waarna Tobias Walraven – de laatste winnaar, de Leadership Award 2018 aan Bob Hutten mocht overhandigen.

Fotocredits: Paul Teixeira