Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Borden vol ideeën op de Hutten Ideeëntuin

Het is onmogelijk om jou nu, terwijl je dit leest, de ervaring van een Hutten Ideeëntuin over te brengen. Daar heb je al je zintuigen voor nodig! Toch doen we een poging. Want we delen graag met je waar wij de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest. En hopelijk word je zo nieuwsgierig dat je de volgende editie beslist niet wilt missen.

Gisteren was het dus weer zover. Voor de tweede keer dit jaar organiseerden we de Hutten Ideeëntuin. Maanden van voorbereiding gaan eraan vooraf, met zinvolle discussies en strenge selecties. En hoewel we weten dat we het beste, lekkerste en mooiste hebben uitgekozen, voel je de gezonde spanning in het Hutten Culinair Centrum met iedere minuut toenemen tot het moment dat de eerste gasten hun mening geven. Vinden ze het lekker, ziet het er goed uit?

Hot or not

Geen zomer zonder barbecue en daarom hadden we bij de entree het vuur onder de twee exemplaren al flink opgestookt. Onze koks volgden vorige maand een workshop bij Harm-Jan Bloem, beter bekend als Harm-Jan de BBQ-man, en konden hun opgedane skills meteen in de praktijk brengen. Eenmaal binnen konden de gasten bij 22 verschillende tafels en standjes proeven, voelen, zien en ruiken waar Hutten de afgelopen maanden druk mee is geweest.

Het laantje van De Guijt

Voor het eerst was er tijdens de Hutten Ideeëntuin een aparte 'straat' ingericht voor de nieuwe helden van De Guijt. Zo lieten de gebroeders Ruis de aanwezigen proeven van hun perensap, waren bij Nature's Pride de lekkerste exotische producten te bewonderen en luisterden we naar het passievolle verhaal achter de duurzame tonijn van Fish Tales. Boven in het Hutten Culinair Centrum konden de bezoekers ook een kijkje nemen in de nieuwe De Guijt-ruimte. Een miniatuur van een bedrijfscateringlocatie zodat mensen een idee kunnen krijgen hoe een bedrijfsrestaurant eruit kan komen te zien.

Genieten in de keuken

Ook in onze ambachtelijke keuken was het genieten. Onze Food 'n Mood Maker Tey van den Waardenburg bakte er oerhollandse stroopwafels. Er werden hapjes gepresenteerd op een flitsende en nieuwe chefstable, die ingezet kan worden tijdens evenementen en andere partijen. Het opstartteam liet de aanwezigen zien dat zij dit jaar al 34 bedrijfsrestaurants hebben omgetoverd tot een Hutten-bedrijfsrestaurant. En het superteam van decor showde de eerste schetsen van onze foodconcepten op Lowlands en North Sea Jazz. En dan hebben we het nog niet over de superlekkere nieuwe brooddips, krakend verse groentechips van biet en pastinaak, twee rijdende tapasbarren en de nieuwe boomhapjes gehad.

Foodsquad

Naast al het lekkers was er ook ruimte voor Foodsquad, het innovatienetwerk waar Hutten in participeert. Zij vertelden graag over drie projecten waar zij de afgelopen maanden mee aan de slag zijn geweest. Zo werd er informatie gegeven over de Food Challenge, konden mensen proeven van OverLekker soep en met een Oculus Rift (virtual reality bril) een kijkje nemen in het beste schoolrestaurant van Nederland. Dat laatste project voert Foodsquad onder andere uit met Studio Doon, een bedrijf dat jonge innovators met ervaren ondernemers verbindt. Zij vertelden hoe zij de jongeren van het Sint Lucas bij het project hebben betrokken. Een inspirerend verhaal! Ongetwijfeld vergeten we je nu nog een heleboel te vertellen. We zijn in ieder geval supertrots op alle samenwerkers die hun steentje hebben bijgedragen aan deze gezellige en informatieve avond.

En hebben we je nieuwsgierig genoeg gemaakt? Kom dan naar volgende editie van de Hutten Ideeëntuin in september. Wij kijken er nu al naar uit!