Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Creatie is het toverwoord

De eerste maanden van 2015 zitten erop. Voor Hutten begon het jaar goed: een groei van 10% tot nu en dat betekent dat we tot juni 22 nieuwe locaties mogen toevoegen. We blijven boven op de klant zitten, met hen meedenken in hun propositie. Wij geloven dat je alleen dan werkelijk kunt toevoegen. Dat je zelf aan de bal moet zijn, maakt de recente situatie rondom V&D pijnlijk duidelijk. In mijn ogen werken acties om de huur te verlagen en een loonoffer niet, het toverwoord nu is CREATIE.

Mijn advies aan V&D is dan ook: ga een oprecht geïnteresseerde relatie aan met je klant en weet waar hij of zij gelukkig van wordt. Later kun je dan bepalen wat je via winkels en internet wilt en kunt verkopen. Je hebt immers een prachtig distributie- en logistiek netwerk. Niet Operational Excellence, maar de klant centraal. Ik kan het gemist hebben, maar nergens heb ik gelezen wat V&D voor ons als klant gaat betekenen.

Mijn aanpak zou zijn dat ik het huurcontract met tien jaar zou verlengen in ruil voor een duurzame investering om in partnership de mooiste winkelparadijzen van Nederland te maken. Het loonoffer zou ik omzetten in een achtdaagse 'Hoe word ik van betekenis voor de KLANT én V&D'. Een training waarbij de medewerkers van V&D gevraagd worden om hun uren niet te schrijven. Kom je niet of mopperend en met tegenzin opdagen? Dan ben je geen donder waard voor V&D 2.0. Van die mensen moet V&D af! En als laatste zou ik weer gaan voor eigen merken, omdat je simpelweg niet kunt vertrouwen op de merken en labels van weleer.

Wanneer V&D werkelijk verder wil, moet het stil willen staan bij haar bedoeling in de huidige tijd. Luister naar je medewerkers én je klanten, durf te innoveren, durf te creëren!