Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Dag van de Slager: al decennialang vlees van slagerij Pennings

De Dag van de Slager wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. En deze editie is er niet één speciale dag voor de slagers. Nee, dit jaar is het een driedaags evenement (van 21 tot en met 23 april) waarin de slager en zijn ambacht in the picture staan: de Dag van de Slager XXL! Voor Hutten levert Slagerij Pennings uit Veghel al decennialang ambachtelijke vleesproducten van hoogwaardige kwaliteit. Slagerij Pennings wil zich graag onderscheiden met eigen gemaakte vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten, snacks en maaltijden.

Aan de muur van het kantoortje van de productielocatie aan de Middegaal in Veghel hangen een aantal foto's uit lang vervlogen tijden. Een prent met daarop de opa van de huidige directeur Franc Pennings springt het meeste in het oog. In die jaren liep de slager nog gewoon met het te slachten dier door het centrum van Veghel naar de slachterij, weet Franc. "Zo ging dat in die tijd. Nu is het niet meer voor te stellen. Maar de foto's geven ook aan dat het ambacht van slager van generatie op generatie gaat in onze familie." Het exacte jaartal van oprichting weet Franc niet, maar 'het moet ongeveer rond de eeuwwisseling in 1900 zijn geweest'.

Historie
Inmiddels is Franc Pennings de vierde telg die aan het roer staat. Janus Pennings begon de slagerij, die in de loop van de eeuw uitgroeide tot een gerenommeerd vleesbedrijf waarin momenteel ruim veertig mensen werkzaam zijn. Na Janus volgden zijn zoons Frans en Jan hem op. Hierna nam Arie Pennings het stokje over. In de periode dat Arie de slagerij runde, groeide de slagerij letterlijk uit zijn voegen. "Het mooie is dat pa nog vrijwel elke dag hier te vinden is. Zijn adviezen en expertise kunnen we goed gebruiken." De productieruimte in de Hoofdstraat, waar de slagerij nog steeds gevestigd is, werd uiteindelijk te klein eind jaren zeventig, waardoor er naar een andere locatie werd gezocht. Deze vond Arie in het voormalige slachthuis aan de Middegaal, waar genoeg ruimte was voor de verdere expansie van de slagerij.

Smaakbeleving
Veel ambachtelijke producten komen bij slagerij Pennings uit eigen productie. "Hiermee proberen we onderscheidend te blijven. Net dat beetje extra te geven aan de smaakbeleving van de consument. Dat blijf ik eigenlijk het allerbelangrijkste vinden", aldus Franc, die het prettig vindt dat de Dag van de Slager in het leven is geroepen. “Zo kunnen we toch met zijn allen laten zien hoe mooi het vak van slager is. Door mensen te verrassen met heerlijke producten en te laten genieten van vlees."

Partner
Slagerij Pennings en Hutten werken al tientallen jaren nauw samen. Franc Pennings en zijn team maken gebruik van traditionele ambachtelijke recepten en hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Veertien producten van slagerij Pennings kregen reeds de beoordeling GOUD, waarvan negen ook nog eens GOUD met STER. Franc heeft ook twee exclusieve producten van ons huislabel De Guijt: de Thaise Volwaard-kipsaté en de Volwaard-kipsaté. Beide producten zijn bekroond met GOUD en dat is zowel voor Franc als voor ons een prachtige erkenning.