Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Daling aantal obesitas patiënten in Nederland

Europa krijgt in 2030 te maken met een obesitas epidemie. Met deze waarschuwing trad de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar buiten tijdens een congres over obesitas in Praag. Nederland zou in tegenstelling tot veel andere Europese landen de dans ontspringen. Het aantal obesitasgevallen bij mannen zou hier zelfs met 2 procent afnemen.

In andere Europese landen is het echter minder goed gesteld met de hoeveelheid obesitasgevallen. Zo zouden in 2030 ongeveer alle volwassen Ieren lijden aan obesitas of het hebben van overgewicht. Ook in landen als Spanje, Frankrijk en Zweden zijn de cijfers niet goed. Er is dan ook nog veel werk te verzetten in deze landen. Maar ook in Nederland kan er nog veel winst worden geboekt.

Gezonder leven

Een belangrijk middel in de strijd tegen overgewicht en obesitas is een start maken om gezonder te gaan leven. Naast meer beweging is het ook belangrijk dat mensen bewuster omgaan met voeding. Hutten streeft er ook naar om gezondere producten te ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat de samenleving vitaler wordt. Daarbij proberen we niet alleen de voedingswaren gezonder te maken maar ook lekkerder. Een voorbeeld daarvan is De Guijt.