Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

De Verspillingsfabriek: een update!

Als je naar de foto's kijkt, kun je je vast niet voorstellen dat we over een paar weken operationeel zijn, maar echt, we liggen op schema met de verbouwing van De Verspillingsfabriek en de aangrenzende kantoorpanden die onder andere bestemd zijn voor het innovatienetwerk Foodsquad. Voor en achter de schermen wordt er keihard gewerkt. De vloer is klaar en momenteel worden de wanden en plafonds afgewerkt. De koelcellen worden gemonteerd. De elektricien en loodgieter verrichten het nodige installatiewerk en de interieurbouwer is aan de slag met de kantoorverdieping, de tussenverdieping en het schilderwerk. Buiten alle hectiek op het voormalige DHL-terrein, heeft Corien Poederbach een volle agenda met afspraken met mogelijke partners. En niet zonder succes!

'Het gaat goed', aldus Corien. 'We staan al in verbinding met veel mooie partners. Stuk voor stuk gecertificeerde marktleiders die aan de Retail leveren, zoals een visbedrijf, een vleesbedrijf en een bedrijf dat kalfsbotten levert. Ook supermarkten haken aan. Je moet je voorstellen dat verspilling niet een thema is waar bedrijven trots op zijn. Gelukkig stappen er steeds meer over die schroom heen. We kunnen straks ook geweldige producten leveren. Neem het bedrijf van de kalfsbotten. Daar kunnen straks jus de veau en kalfsfond gemaakt worden van hun kalfsbotten. Deze producten kunnen zij onder hun eigen label terug de markt inbrengen. Daarmee creëren we meerwaarde, want het trekken van jus de veau is een intensief en tijdrovend proces. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van botten die anders vernietigd worden. Zo kunnen we dus echt van toegevoegde waarde zijn.'

'Aan de kant van de afnemers krijgen de eerste partnerships langzaam vorm. Zo hebben alle grote cateraars toegezegd onze producten te willen gaan afnemen. Vanuit de Retail is er interesse, maar bedrijven wachten op bewijslast voordat zij de grote volumes die zij nodig hebben uitvragen. Ook Andre van Vroenhoven kan niet wachten tot het zover is. Hij is aangetrokken als productontwikkelaar van De Verspillingsfabriek en ontwikkelde de eerste twintig recepturen voor soepen, sauzen en ragouts: 'Ik wil superproducten maken. Ik ga voor kwaliteit, ook als het in het groot gaat. Geen onnatuurlijke E-nummers, een hoog kwaliteitsniveau. We hebben nu recepturen ontwikkeld met grondstoffen waar grote reststromen van zijn: champignons, tomaten, uien en paprika. We verwachten elke dag ongeveer 2500 kilo te kunnen verwerken.' De producten uit De Verspillingsfabriek worden onder andere onder de merknaam Barstensvol op de markt gebracht.

Ons antwoord op voedselverspilling
Op grote schaal een antwoord geven als het gaat om voedselverspilling! Dat is het doel van de Verspillingsfabriek van Hutten. In de Verspillingsfabriek worden van waardeloze reststromen of reststromen met een minimale waarde smaakvolle producten gemaakt.

Wil je meer lezen over De Verspillingsfabriek, lees dan onderstaande blogs of neem vast een kijkje op de website: www.deverspillingsfabriek.nl. In maart volgt de officiële opening, maar we houden je natuurlijk op de hoogte via dit blog!