Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 20 hashdc0a0348e62e9818

Espressobar Alliander testlocatie voor Ooomega lijnzaad drink

Medewerkers bij Alliander in Arnhem kunnen deze maand als eersten van Nederland bij een espressobar een Latte Macchiato bestellen met Ooomega lijnzaad drink. Hutten heeft haar espressobar voor een maand beschikbaar gesteld voor het testen van dit nieuwe product van Concepts for Health. Guido Teekamp is managing director van Concepts for Health en legt uit waarom hij zijn product laat testen.

“Ooomega lijnzaad drink is al verkrijgbaar in de supermarkten van Albert Heijn, de winkels van G & W en Holland & Barrett”, legt Guido uit. “Bovendien wordt het geëxporteerd naar zeven landen. Graag maak ik ook de stap naar de catering- en horecamarkt. De drink wordt gemaakt van hoogwaardige lijnzaadolie en bevat daardoor een zeer hoge concentratie Omega 3. Hiermee draagt Ooomega bij aan een gezond cholesterolgehalte en is het een ideale gezonde optie voor iedereen die een lactose-intolerantie heeft of veganistisch eet. Voorlopig is Ooomega verkrijgbaar in een naturel-, gezoete en een macchiato-variant. Het doel is om nu eerst bewijslast te verzamelen dat ons product een smaakvol alternatief is voor zuivel en andere zuivelvrije drinks in bijvoorbeeld een cappuccino of als latte macchiato.

Proefmiddag
In het bedrijfsrestaurant van Alliander wordt al veel sojadrink gebruikt. Melvin van Heel is barista in de espressobar van Alliander. Hij kent zijn klanten en weet wie normaal al voor de soja gaan. Voor deze mensen kan hij iets betekenen door hen Ooomega aan te bieden. Melvin: “Je merkt dat het nog een onbekend product is. We laten gasten een enquête invullen en daaruit komt tot nu toe een 50-50 uitslag qua smaakbeleving. Maar we zijn pas net bezig en volgende week hebben we een proefmiddag, dus dan kunnen we flink promotie maken.”

Kansen
Over een maandje maakt Guido de balans op: “Ik geloof in dit product en ben in ieder geval heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Met dank aan Foodsquad en Hutten als innovatieve cateraar heb ik nu contacten gelegd die ik eerder niet had.” Het testen van OOOmega is onderdeel van de ondernemersacademie waar Foodsquad momenteel hard aan werkt. Deze ondernemersacademie heeft als doel in een sterk gecentraliseerde foodsector ondernemingen met goede ideeën en concepten verder brengen. De komende maanden zal vanuit Foodsquad deze ondernemersacademie verder ontwikkeld worden. 

Weten welke projecten Hutten en Foodsquad nog meer samen oppakken, kijk dan op www.foodsquad.nl