Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Food Revolution: Damien Taylors Shakshuka

Lekker! Vanaf deze week delen we de recepten die onze chefs in Jamie Olivers restaurant Fifteen in Amsterdam gaan koken tijdens het Food Symposium op Food Revolution Day op 20 mei. Daar laten ze zien hoe zij hun gerecht maken en leggen ze nog veel meer basistechnieken uit om de aanwezigen het plezier van zelf koken te laten ontdekken. Vandaag de eerste: een smakelijke shakshuka van onze chef Damien Taylor: "Shakshuka is mijn favoriete gerecht. Het is heerlijk en makkelijk om te maken, ideaal voor een lazy zondag! Gezond, pittig en licht. Kan ook als ontbijt of lunch worden gegeten, echt!"

Ingrediënten (voor 4 personen):

1 el olijfolie
1/2 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, 1 gehakt, 1 fijngesneden
1 groene of rode paprika, in blokjes
4 rijpe tomaten, in blokjes
2 el tomatenpuree
Snufje chilipoeder (mild)
Snufje komijn
Snufje paprikapoeder
Snufje cayennepeper
Snufje suiker (optioneel)
Zout en peper naar smaak
5-6 eieren
1/2 el verse peterselie, fijngesneden

Zo maak je het:
Verhit in een diepe pan de olijfolie en fruit de ui.
Voeg de knoflook toe en bak deze mee.
Voeg de paprika toe en bak 5-7 minuten tot de paprika zacht is.
Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en meng goed.
Voeg alle kruiden toe en roer goed door. Proef vooral tussendoor: als de saus wat pittiger mag, voeg dan meer kruiden toe. Is het te pittig? Voeg dan iets meer suiker toe om de saus zoeter te maken. Laat de saus 5 minuten rustig koken op middelhoog vuur.
Breek de eieren één voor één bovenop de saus. Breek 4-5 eieren aan de buitenrand (rondom) en ééntje in het midden.
Je gaat de eieren pocheren in de saus. Leg daarom de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de eieren in 10 minuten pocheren. Controleer regelmatig.Strooi wat fijngehakte peterselie over de Shakshuka. Serveer met brood.

Basistechnieken van de chef
Weten hoe je moet koken, is een vaardigheid voor het leven. Zelf koken is leuk en geeft je de regie over je eigen gezondheid. En weten hoe je moet koken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Met een paar basistechnieken die je altijd kunt gebruiken, zonder dat het uitmaakt welke ingrediënten beschikbaar zijn of hoeveel tijd je hebt, kom je echt al een heel eind. Tijdens het Food Symposium delen de chefs hun kennis en technieken met alle aanwezigen. Daarbij maken ze gebruik van Jamies Cook for Your Life-recepten en recepten van onze Hutten-chefs.

Kom jij ook naar Fifteen's Food Symposium?

Wanneer: Vrijdag 20 mei 2016
Waar: Jamie Oliver's Fifteen, Jollemanhof 9, Amsterdam
Tijd: 10.00 uur - 16.00 uur
Kosten: Gratis

Meer weten over de Food Revolution, check de site: www.jamiesfoodrevolution.org en volg de Food Revolution via de Facebook-pagina van de Food Revolution en die van Hutten.