Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Gemeente Helmond kiest na aanbesteding opnieuw voor Hutten

De medewerkers van de gemeente Helmond kunnen de komende jaren blijven genieten van onze  verse en ambachtelijke producten en gerechten. In een openbare aanbesteding kwam Hutten wederom als beste uit de bus. Dit betekent dat het dertien jaar durende partnerschap een nieuwe fase ingaat voor de komende drie jaar. Jordie van Berkel, Facilitair manager a.i. en Programmamanager ‘Toekomstgericht Werken’ van de gemeente Helmond: “Als gemeente staan we aan de vooravond van een intensief verbouwingstraject. We hebben Hutten echt gekozen om het stuk innovatie- en denkkracht waarmee zij in deze fase kunnen toevoegen op het gebied van gastvrijheid, vitaliteit en duurzaamheid.”

"Hutten is een prima cateraar, daarvan waren we al overtuigd,” vervolgt Van Berkel. “Maar dat zij met ons mee kunnen optrekken in deze turbulente en innovatieve fase, gaf voor ons de doorslag om wederom voor hen te kiezen. We gaan fors terug in vierkante meters en gebouwen. Samen met Hutten gaan we kijken hoe we onze dienstverlening daar nog verder kunnen verbeteren.” Regiomanager Harm Lommerse van Hutten is blij dat we de kans krijgen om echt als partners op te trekken in deze fase. “We delen eenzelfde visie op het gebied van gezond eten en drinken, maar ook als het gaat om inclusiviteit. Zo heeft 60 % van de samenwerkers in het bedrijfsrestaurant een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Gezamenlijke visie op gezonde voeding
Lommerse: “Om de samenwerking extra kracht bij te zetten is er een gezamenlijke visie voor de toekomst uitgewerkt. Zo wordt het assortiment in het restaurant meer gericht op gezonde voeding, waarbij we bijvoorbeeld ook nudging gaan toepassen. Dat houdt in dat we een betere keuze proberen te stimuleren, terwijl minder goede keuzes een optie blijven door de routing in het restaurant aan te passen. Zo plaatsen we fruit op ooghoogte, terwijl we een minder gezonde snack uit het zicht presenteren. Om mensen op weg te helpen naar een gezonder eetpatroon is er de Food Challenge app. Deze app helpt om eenvoudig gezonder te gaan eten. Kies jouw persoonlijke uitdaging, ontvang dagelijks recepten en ga thuis aan de slag. Je kunt zelf de looptijd van je challenge bepalen en of je het alleen of met een collega doet. Ook zullen in het restaurant meer producten uit De Verspillingsfabriek worden aangeboden, zoals soepen en sauzen.” “Belangrijk hierbij is dat we veel meer samen met de afdeling Arbeid, Organisatie en Gezondheid gaan optrekken in plaats van hier puur vanuit een facilitaire bril over na te denken,” voegt Van Berkel toe. “Om die reden was ook Jeroen Beekman, manager AOG, aanwezig bij de ondertekening van het nieuwe contract, die dit ook zo heeft verwoord tegenover de aanwezigen.”

Smaak, genieten en duurzame thema’s
Naast gezond en duurzaam, staat Hutten ook voor smaak en genieten. Harm Lommerse legt uit dat we hierop inspelen met leuke terugkerende acties en thema’s met een jaarkalender. “Denk daarbij aan acties die passen bij het seizoen, maar ook themaweken als het Zomerfestival en de Week van de Circulariteit. Ook zetten we tien keer per jaar zogenaamde pop-up concepten in; wisselende streetfood concepten geïnspireerd door de wereldkeukens, van burgerbar tot ramen noodlebar en van tacobar tot sushibar. En natuurlijk komt onze Food & Mood maker een paar keer per jaar langs om de gasten te verrassen met zijn concepten.”

Het samen optrekken is al heel concreet aan de orde geweest bij het kiezen voor een nieuwe koffieleverancier. Harm Lommerse: “Veel medewerkers van de gemeente hebben de afgelopen jaren aangegeven dat ze betere koffie wilden drinken. In een gezamenlijke koffiesmaaktest hebben we hen meegenomen in de keuze voor een nieuwe leverancier van koffie. Dat is prima gelukt en dus zullen de koffieautomaten op korte termijn worden vervangen door de automaten met koffie van Smith & Dorlas.”

Wil kennismaken met ons vitale lunchaanbod? Neem dan eens contact op met Hanneke Kezer: hanneke.kezer@hutten.eu.