Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Geslaagde gastvrouwen ontvangen MBO-diploma

Glunderend van trots ontvingen 21 samenwerkers van Hutten gisteren hun mbo-diploma Gastvrouw. En die trots was volkomen terecht, want een jaar lang gingen deze dames naast hun baan een dag in de week naar school. Voor sommigen was het meer dan twintig jaar geleden dat ze in de schoolbanken zaten. 'Twee jaar geleden wilde ik dit al, maar toen kreeg ik het niet gecombineerd. Dit jaar heb ik het gedaan, voor mezelf. Toen ik geslaagd was, heb ik zo hard gegild dat mijn collega's doof waren,' lacht Ilonka Hultermans.

Ilonka werkt voor Hutten bij Vanderlande in Veghel. 'Wat ik heb geleerd, kan ik bij Vanderlande meteen in praktijk brengen. We hebben daar bijvoorbeeld een aparte gastenkamer en veel internationale gasten en die kan ik nu beter te woord staan. Wat ik ook erg leuk vond, waren de lessen vakleer en de excursie die we hebben gehad naar een van onze boeren van De Guijt, Henk Broeders. We hadden een hechte groep met mensen uit de hele regio. We hebben veel van elkaar geleerd. Met name over de verschillende gasten waar we elke dag voor klaarstaan. We zijn allemaal dagelijks met gastvrijheid bezig, maar het is echt een verschil of je in een bedrijfsrestaurant of een ziekenhuis werkt. Mede-cursist Fleur Breijer beaamt dit: 'Ik doe dit werk al meer dan twintig jaar. Ik werk nu in het Huis voor Brabant en daar heb je naast het restaurant ook te maken met banqueting, diners en evenementen. Ik heb veel bewondering voor mijn collega's in het ziekenhuis, die soms heftige gebeurtenissen meemaken, zoals familie die overstuur is.' Ook Fleur is trots op haar behaalde diploma: 'Ik vond alles leuk, we hadden een geweldige klas en geweldige leraren. Ik heb de smaak te pakken en zou zo weer een andere opleiding gaan volgen, het liefst een opleiding tot barista.

Trots op samenwerkers
Jasmijn Callaars van de afdeling Samenwerkers & Organisatie (S&O) van Hutten kijkt ook terug op een geslaagd traject. 'We zijn heel trots op de samenwerkers. Ze hebben elkaar er echt doorheen gesleept. We hebben ze dan ook goed in het zonnetje gezet. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we hen ontvangen in THREE-SIXTY. In het auditorium werden ze toegesproken door Bob Hutten, Malti Gangabisoensingh van de afdeling S&O en Lisette van de Wijgert, Onderwijsmanager van ROC de Leijgraaf.

Nieuwe lichting
Ook dit jaar is er weer een groep gestart met de opleiding tot gastvrouw. Jasmijn: 'Deze opleiding is op maat gemaakt in een intensieve samenwerking tussen de Leijgraaf en Hutten. De cursisten gaan een jaar lang op de donderdag tussen 15.00 en 21.00 uur naar school. Daarvan is 3 uur eigen tijd en 3 uur Hutten-tijd. De overige kosten voor de opleiding worden door Hutten vergoed.

Talenten stimuleren
Hutten heeft een vooruitstrevend HRM-beleid, waarin we streven naar de beste, leukste en gelukkigste samenwerkers. Oog hebben voor talent en voor waar iemands passie ligt, zijn daarbij belangrijk. Mensen die investeren in hun persoonlijke ontwikkeling zijn vaak gelukkiger. Hutten wil hierin faciliteren, zodat zij in hun kracht komen. Zo zorgt het volgen van een opleiding er niet alleen voor dat een samenwerker beter wordt in zijn vak, maar ook dat hij elke dag met plezier werkt.