Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Gitta Aarts: doorzetter met een hoofdletter D

Naast haar werk in het bedrijfsrestaurant bij Vanderlande volgt Gitta Aarts een opleiding Voetreflexmassage. Volgens haar leidinggevende Tom van Koll typeert het haar: de wil om zichzelf te blijven ontwikkelen. De weg die Gitta hiervoor heeft afgelegd, was niet gemakkelijk en kenmerkt zich door een grote portie doorzettingsvermogen en acceptatie van je eigen grenzen. Gitta: “Ik schaam me nergens voor en ben gewoon eerlijk over wat ik wel en niet kan.”

Toen ze stage liep voor de mbo-opleiding Food & Technologie kwam Gitta erachter dat de druk te hoog was. “Heel jammer,” zegt ze. “Het komt door mijn ADD, daardoor krijg ik veel prikkels binnen en duurt de verwerking langer. Maar ik wilde wel met voeding blijven werken, het liefst in de bediening. Ik had een Wajong-status en via het UWV kwam ik bij de Colour Kitchen terecht.” De Colour Kitchen biedt op locaties door heel Nederland interne opleidingen aan in de horeca en bedrijfscatering. Mats Frijters werd als jobcoach aan Gitta toegewezen: “Gitta heeft zichzelf de tijd gegund om het werken weer op te bouwen,” zegt hij. “Ze is altijd zeer gemotiveerd geweest en wilde blijven leren. Ze kreeg van ons een doorstroomcontract, omdat we zagen dat ze de slag kon maken.”

Inmiddels is Gitta alweer ruim een half jaar aan het werk bij Hutten. “Hutten is een sociaal bedrijf, dat sprak me aan. Ik heb dan ook zelf contact gezocht. Het bevalt me hier goed, de sfeer is fijn. Ik draai volwaardig mee in de spoelkeuken, bij het aanvullen en de kassa. Dat laatste vind ik het leukst. De diensten zijn ook fijn: van half elf tot half drie. Ik ben zelfs weer aan een opleiding begonnen in voetreflexmassage.”

“We hebben ons al aangeboden als vrijwilliger als ze praktijklessen krijgt,” grapt Tom. “Maar, zonder gekheid: ik vind het heel knap hoe Gitta in een korte tijd haar draai heeft gevonden. Ze past goed in het team. Als je aan een traject met iemand als Gitta begint, weet je dat het inwerktraject langer kan duren. Veel werkgevers haken af als ze horen dat iemand een Wajong-status heeft. Mensen komen vaak terecht op plekken die helemaal niet bij hun talent passen.” Mats Frijters beaamt dit: “Je moet er als werkgever in geloven dat talent niet op de bank thuishoort. Wat je beperking ook is. En je moet weten wat er nodig is om samen aan de slag te gaan. Bij Hutten heb ik het gevoel dat we op een lijn zitten. Tom neemt ook echt de tijd om Gitta te begeleiden en neemt zijn team hierin mee. Dit is een mooie samenwerking.”

Bij Hutten tellen alle talenten mee, ben je benieuwd of Hutten ook bij jou past? Neem dan eens een kijkje op www.werkenbijhutten.nl