Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Heel Hutten Inclusief: een update!

Hutten heeft de reputatie om eigenwijs en tegendraads te zijn. Zo ook toen zij besloot om in samenwerking met Start Foundation op 1 juni 2016 de eerste Manager Inclusiviteit van Nederland aan te stellen. De samenwerking moest ertoe leiden dat Hutten een van de koplopers zou zijn waar het inclusief ondernemen betreft. Met als vertrekpunt ongeveer 90 mensen die tot de PSO doelgroep behoorden en een inclusiviteitspercentage van 5,6%. Het is nu twee jaar later, tijd voor een update!

Met veel plezier én tevredenheid kijk ik terug op een geslaagd experiment. Ruim honderd samenwerkers zijn vanuit een kwetsbare positie ingestroomd. Niet alleen in aantallen, maar ook procentueel zijn we flink gestegen waar het de inzet betreft van uitkeringsgerechtigden, vrouwen, allochtonen en ouderen. En het aantal vaste contracten is daarbij ook nog gestegen naar 63%. We bieden dus vaker en langer perspectief voor een grotere groep samenwerkers die lastiger aan het werk komt.

Enkele cijfers waar ik ontzettend trots op ben:

  • 225 (= 12,18%) van alle samenwerkers stroomt vanuit een uitkering bij Hutten in.
  • 156 (= 8,45%) van alle samenwerkers behoort tot de PSO doelgroep bij start dienstverband.
  • De Verspillingsfabriek is PSO trede 3 gecertificeerd met 75% inzet van de PSO doelgroep.
  • 65,57% van alle samenwerkers is vrouw. 63,51% van alle samenwerkers heeft een vast contract.
  • 35% van alle samenwerkers is 50+. Grootste groep valt in leeftijdscategorie 50 – 60 jaar. 

Van nog grotere betekenis zijn wat mij betreft de bijzondere neveneffecten die gepaard gaan met het  verkrijgen en behouden van werk. Samenwerkers kwamen uit de kast. Ze sloten vriendschappen en gingen naar de film, kermis of uit eten. Het granieten bestand bleek buigzaam. Depressies werden niet overwonnen maar bleken wel combineerbaar met werken.

Toekomst
Van invloed voor de toekomst is vooral dat elke afdeling naar eigen vermogen bijdraagt aan het inclusiebeleid van Hutten. Het onderwerp heeft dus niet één eigenaar maar wordt breed gedragen. Hutten blijft dus ook in de toekomst inclusief ondernemen en open staan voor elke gemotiveerde samenwerker. 

Verspild Talent
Per 1 juli start ik als Projectmanager bij Start Foundation. Van daaruit blijf ik vanuit THREE-SIXTY in Veghel onder andere verbonden aan Verspild Talent. Ook blijf ik Hutten in de gaten houden en met raad en daad bijstaan. Ik zal me bij Verspild Talent weer dagelijks inzetten voor iedereen die de wil toont om te werken, maar moeite heeft met het vinden of behouden van werk. Strijd met me mee en blijf me volgen op LinkedIn en Twitter. Bellen mag ook naar 06 14 46 83 26.

Tot slot wil ik graag van de mogelijkheid gebruik maken om Hutten en haar samenwerkers te bedanken voor een betekenisvolle en zeer plezierige tijd. Ik heb jullie in mijn hart gesloten en blijf jullie dan ook met plezier volgen. Keep up the good work!!