Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

​Het geheim van een goed team!

Wat is een goed team? Als je het op Google intikt, krijg je 251 miljoen hits! 'Wat is het geheim van een goed team?' levert nog steeds 467 duizend resultaten op. Er is dus niet een klip en klaar antwoord op deze vraag te geven. Of toch? Binnen Hutten hebben we heel veel goede, geweldige teams. Wat is hun geheim? We pikten er eentje uit, het team van Groenendael, dat jammer genoeg sinds vorige maand geen team meer is…

Hotel & Conferentiecentrum Groenendael is een beetje een vreemde eend in de bijt bij Hutten. Hutten begon er bijna vier jaar geleden. Het was toen nog eigendom van Philips, dat het in gebruik had als eigen opleidingscentrum. Eind 2011 werd het landgoed verkocht aan een investeerder waarna Philips het ging exploiteren en een speciale samenwerking aanging met Regardz voor de Marketing & Sales en Hutten voor de totale operationele dienstverlening (lees: de verantwoordelijkheid van het eten en drinken, de schoonmaak, de groenvoorziening, de sportfaciliteiten en het facilitair onderhoud). In oktober 2016 kwam er een eind aan deze constructie en trok Philips zich terug. Dat betekende niet alleen het einde van een succesvolle samenwerking tussen de partners, maar ook het afscheid van Groenendael voor samenwerkers die er soms wel meer dan negentien jaar werkten. “Het is een hele bizarre tijd", zegt locatieverantwoordelijke Edwin Alleijn. “We waren een prachtig team van zo'n 25 samenwerkers. Nu zijn we al een jaar met mensen aan het kijken naar de mogelijkheden om binnen Hutten of elders te werken en samenwerkers gaan zelf ook op zoek. En terecht natuurlijk. Het is zo triest om te zien. Al die kennis en kunde van Groenendael die langzaam verdwijnt. Het voelt als een familie die uit elkaar valt."

Samenwerken in een echt horecateam
Ondanks het vooruitzicht en het vertrek van de één na de andere collega, bleef het team van Groenendael elkaar tot op het laatst steunen. Het is een uniek team. Ik heb het team al jarenlang als Business Unit Manager in mijn portefeuille. De mensen hebben echt een omslag moeten maken toen de 100% aanwezigheid van de Philips-cursisten verdween. Ineens ging het om targets, doelen halen. Op een leuke manier hebben we geprobeerd er een echt horecateam van te maken. We stelden samen doelen op. In de top 5 van de beste hotels van Nederland komen, dat was het gezamenlijke doel. We hadden een speciale nieuwsbrief bijvoorbeeld waarin iedereen, dus ook de General Manager, aangaf of hij zijn doelen had gehaald. Dit motiveerde enorm, iedereen wilde ervoor gaan en dat doen ze nu dus tot het laatste moment.

Geen nummer meer
Edwin: “Hutten is erin geslaagd om met oprechte aandacht dit team in hun kracht te zetten. Ze waren geen nummer meer. Dat bedoel ik letterlijk: de verbazing dat ze niet hun personeelsnummer door hoefden te geven als ze naar Hutten belden! Dat je er altijd terecht kunt met al je vragen, de ruimte om te groeien en dat je gefaciliteerd wordt met signing, de Hutten Ideeëntuin voor inspiratie… Dit alles maakt dat dit team elkaar onderling echt steunt en elkaar helpt. In 2014 hadden we maar twee personele wisselingen. Bij dat soort gelegenheden staan we met zijn allen te huilen. We hebben ooit een dame gehad die ziek werd met een tijdelijk contract. Ze kon niet meer lopen en we hebben toen afscheid van haar moeten nemen. Ze kwam daarna nog regelmatig met haar rolstoel hier naartoe. Dat zegt toch wel wat."

Bram Meijer was jarenlang de General Manager op Groenendael: “Door de afwezigheid van de opdrachtgever op de locatie heeft het team veel verantwoordelijkheden gekregen. Zoals we bij Hutten wel zeggen: vertrouwen om 'het spel' zelf te spelen. De kaders waren helder, wij mochten het verder zelf inkleuren. Dat maakt het tot een trots team waar wij ook trots op zijn. "

Inmiddels heeft een aantal samenwerkers elders binnen Hutten een plekje gevonden, zo gingen Joost Santing en Maartje Dekkers naar Vanderlande, werd Bram Meijer Regiomanager voor Hutten Busienss Catering, ging Sander Uphus naar Regina Coeli en stapte Evelien van Deurzen over naar Alphabet. Joyce Adreans ging naar Vroon, Marco van der Heijden is nu Regiokok bij Hutten Business Catering Zuid geworden en ging Janne van Hoof naar De Ruwenberg, We wensen alle samenwerkers van Groenendael heel veel sterkte de komende tijd en succes bij het vinden van een nieuwe plek, binnen of buiten Hutten.

Wil je meer weten over onze congres- en vergaderlocaties, neem dan gerust contact met me op: gijsbert.bos@hutten.eu of bel: 06- 24 24 29 81.