Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hoe organiseer je het beste een evenement?

Een evenement organiseren lijkt misschien simpel, maar in de praktijk ligt dat vaak toch anders. De evenementenbranche is gevoelig voor schommelingen van bedrijfsresultaten of de economie. Opdrachtgevers handelen hier vaak naar door evenementen soberder te maken of zelfs te schrappen. En dat is zonde want het biedt juist kansen. Zo kan het je geld opleveren en helpen bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Wij ontwikkelden een methode waarmee een event tegen zo weinig mogelijk kosten maximaal resultaat kan opleveren.

De toegevoegde waarde van een evenement
De digitalisering van onze maatschappij ontwikkelt zich zeer snel. Tegenwoordig is iedereen altijd en overal beschikbaar via nieuwe media. Digitale communicatie heeft echter de tekortkoming dat weinig zintuigen geprikkeld worden. Emotie en mimiek ontbreken waardoor de boodschap niet volledig kan worden overgebracht.

Uit onderzoeken blijkt dat van onze communicatie ruim tachtig procent uit non-verbale communicatie bestaat. En dit is de reden waarom evenementen steeds belangrijker worden in de maatschappij. Een evenement is de ultieme vorm van live communicatie, omdat je in contact komt met een gast. Tijdens evenementen kun je communiceren via alle zintuigen, zowel verbaal als non-verbaal. Het is de sterkste manier om jouw boodschap over te brengen.

Elkaar inspireren
Ontmoetingsplekken (ook wel communicatieplatformen genoemd) worden steeds belangrijker. Hier kun je contacten leggen, vragen stellen, elkaar inspireren en moeite doen om elkaar te begrijpen. De medewerker van de toekomst is naast zingeving, cultuur, en flexibel werken ook op zoek naar de behoefte aan maximale inspiratie. Het is dus belangrijk voor bedrijven om na te denken over de ontwikkeling van ontmoetingsplekken en hoe deze het meest efficiënt gebruikt kunnen worden om medewerkers optimaal te inspireren.

De organisatie van de toekomst moet naast een mediaplan en een social-mediaplan ook een inspiratieplan hebben om medewerkers en relaties te informeren. Een inspiratieplan geeft aan waarin een organisatie het beste wil zijn, wat het organiseert en presteert. De nieuwe waarden zingeving, maatschappelijk verantwoord ondernemen en authenticiteit gaan echt over de identiteit van een bedrijf en staan daarom centraal in het inspiratieplan.

Wie ben je nou echt?
Het is onmogelijk om alleen digitaal de boodschap van het inspiratieplan over te brengen op medewerkers en relaties. Door het verbloemen of 'vershoppen' van informatie in digitale media wordt het voor een klant steeds moeilijker om te zien of de organisatie echt is. Evenementen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Live communicatie is het platform waarmee een organisatie kan laten zien wie het is en waarmee alle zintuigen gebruikt kunnen worden. De organisatie kan de goede energie creëren om haar boodschappen aan te laten komen. Gebruik live communicatie om echt te laten zien wie je bent!

Dit artikel is afkomstig uit het boekje 'Hoeveel verdient u met uw evenement?' uitgegeven door Hutten. Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van het volledige boekje? Via de website van Hutten is het boekje te downloaden.