Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hoe raken je relaties op een evenement geboeid?

Tijdens een evenement wil je je boodschap zo goed mogelijk afstemmen op de gast. Alleen zo kun je fotomomenten* met daarin jouw vertaalde doelstellingen succesvol overbrengen. Hoe stem je die boodschap dan zo goed mogelijk af? Wij zijn van mening dat dit in drie stappen gebeurt: bereiken, boeien en binden. In dit artikel zoomen we in op het boeien van gasten.

Hoe raken jouw gasten geboeid? Geboeid door jouw performance, pand, processen, of visie? Op zich lijkt dit een gemakkelijke vraag. Maar sluiten de antwoorden wel aan bij het verwachtingspatroon van je gast? Ken je zijn verwachtingen? Het communicatieplatform dat je bedenkt voor het evenement moet alle verwachtingen kunnen invullen. Hutten probeert altijd zo exact mogelijk inzicht te krijgen in de samenstelling van de gastengroep. De meest voorkomende doelgroepen zijn:

  • Relaties
  • Potentiële relaties
  • Personeel
  • Hoogwaardigheidsbekleders
  • Internationale gasten
  • Pers
  • Allochtone gasten
  • Familie/vrienden
  • Jongvolwassenen
  • Kinderen

Per doelgroep proberen we het verwachtingspatroon te schetsen. Wat willen zij zien, horen, proeven, ruiken en meemaken? Gemiddeld telt een evenement vijf doelgroepen. Als een evenement ieders verwachting moet overtreffen, dan zijn er behoorlijk wat doelstellingen. Hoe meer aandacht je besteedt aan het zorgvuldig vullen van je gastenlijst en hun behoeften, hoe beter het evenement wordt. En twijfel je aan je eigen aannames? Check dan bij je doelgroepen of je op het goede spoor zit.

InterACTIE!
Een interessant fenomeen dat zich tijdens elk evenement voordoet, is het contact van de doelgroepen met elkaar. Je kunt dit contact sturen door een infrastructuur te creëren waarin veel contact mogelijk is. Kies voor 'staand meubilair' in plaats van 'zittend meubilair' bijvoorbeeld. Werk met badges. Laat de bediening de interactie tussen gasten stimuleren. Stimuleer medewerkers om 'energizers' te zijn voor de contacten onderling. Zij kunnen op een slimme manier relaties met elkaar in contact brengen. Kortom: zorg voor interactie en creëer waardevolle energie voor je relaties en gasten.

Verder lezen?

Lees hier hoe je jouw relaties tijdens een evenement verbindt aan jouw organisatie.

Lees hier hoe je jouw relaties bereikt.

* Fotomomenten zijn dé succesbepalende factoren van elk evenement. Bij evenementen is het belangrijk om positieve hoogtepunten te creëren die als fotomomenten worden opgeslagen in de hersenen van de gast.

Dit artikel is afkomstig uit het boek 'Hoeveel verdient u met uw evenement?' uitgegeven door Hutten. Ben je nieuwsgierig naar de volledige inhoud? Download het boek direct via de website van Hutten.