Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hospitality all over the world

Voordat ik bij Hutten kwam werken was ik al actief in de hospitality branche. Daardoor vloog ik de hele wereld over. Van ons eigen koude kikkerlandje Nederland tot aan het land van de kangoeroes, Australië. Overal ter wereld kom je de meest bijzondere mensen tegen met gebruiken waar je als Nederlander toch even raar van opkijkt. Een bijzondere en treffende plek om dit geheel waar te nemen is de eettafel.

Het zal je misschien niet verrassen dat er in Nederland ook enorm veel verschillen zijn op het gebied van gastvrijheid en eetgewoontes. Want bij de meeste Nederlandse gezinnen is het doodnormaal om pannen en schalen op tafel te zetten en deze door te geven zodat iedereen kan nemen wat hij of zij wil. In sommige Islamitische landen zal je dat niet snel doen. Je mag daar alleen eten pakken van schalen die binnen handbereik zijn. Heb je zin in iets dat buiten jouw handbereik staat? Dan is dat helaas pindakaas.

China versus Japan

Ook in Azië zijn er heel veel verschillen tussen de landen. Hoewel de meeste landen wel met stokjes eten, al is Zuid-Korea hierin een uitzondering, houdt de vergelijking tussen de Aziatische culturen al snel op. Zo zijn de Chinezen en Japanners totaal geen familie van elkaar. Waar de Japanners juist ingetogen, oké af en toe kunnen ze luidruchtig slurpen, aan tafel genieten van een maaltijd doen de Chinezen dat een tikkeltje anders. Zij vinden het niet gek om te boeren, schreeuwen of schaterlachen tijdens een diner. Een gebruik dat bij ons aan de Nederlandse keukentafel niet geaccepteerd wordt.

Down Under

Op het grootste eiland ter wereld, Australië, is het dan weer compleet anders. Voor je het weet word je daar uitgenodigd voor een barbecue bij mensen thuis. Als je daar uitgenodigd wordt voor een barbecue, bedenk dan dat de drank standaard op BYO basis is; oftewel bring your own! Wel zo handig om te weten aangezien ik als Nederlander niet graag met lege handen kom aanzetten. De barbecue is trouwens ook in Noord-Amerika erg belangrijk. Zo heeft bijna iedere Canadees wel een barbecue en deze zal bij sneeuw of tropische tempraturen altijd worden gebruikt.

Zoals je ziet speelt hospitality over de hele wereld een belangrijke rol in ontmoetingen tussen mensen. De beleving van gastvrijheid wordt iedere keer weer anders ervaren. En dat is juist mooi. Er gaat altijd weer een nieuw stukje wereld voor je open.