Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek
Bakkerij productie worstenbroodjes 21 hash13352beb3e798d4b

Houben Worstenbrood gaat samenwerking aan met de zorgbakkerij van Hutten

Houben Worstenbrood uit Eindhoven en Hutten uit Veghel hebben de handen ineengeslagen. De worstenbroodjes van Houben zijn een begrip in Nederland. Vanaf nu worden zij gerold en gebakken in de zorgbakkerij van Hutten. Rian Bouwmans, directeur Food & Concepten bij Hutten: “Hutten omarmt de worstenbroodjes van Houben. Samen hebben we het allerlekkerste recept doorontwikkeld en daar gaan we nu heel Nederland mee veroveren.”

Hutten en Houben Worstenbrood zijn beide Brabantse familiebedrijven met een decennialange historie. Houben Worstenbrood maakt sinds 2014 de lekkerste worstenbroodjes naar het recept van opa uit 1935. Eigenaar Bart Houben had in 2020 een turbulent jaar, maar pakte door en ging met zijn bakkerij en winkel in Eindhoven terug naar de basis: “Focussen op waar we goed in zijn, ontwikkelen en Houben Worstenbrood verder uitbouwen,” aldus Bart Houben. 

Grootschalige productie
“In Veghel gaan wij de inkoop, productie en logistiek verzorgen voor de grootschalige productie voor met name de Food Service, onze eigen cateringlocaties en de eventcatering. In Eindhoven blijft de winkel van Houben gewoon bestaan waar alle verschillende worstenbroodjes (zoals truffelworstenbroodjes en eiwitrijke sportenbroodjes) te koop zijn die Houben Worstenbrood dagelijks vers maakt in de eigen ‘specialiteitenbakkerij’, vertelt Rian Bouwmans.

Gedeeld gedachtegoed
Hutten is blij met de samenwerking. Rian Bouwmans: “Binnen onze bedrijven streven we hetzelfde na. We rollen alle worstenbroodjes op de ambachtelijke manier met de hand en willen mensen blij maken met de lekkerste producten. Daarnaast is duurzaamheid bij beide partijen een belangrijk thema.” Ook Houben is enthousiast: “Ik ken Hutten erg goed omdat ik daar zelf ook werkzaam ben geweest, daarom wist ik dat dit de juiste partij was om mee samen te werken. Door deze samenwerking versterken we elkaars kwaliteiten en kunnen zowel Houben Worstenbrood als de zorgbakkerij verder doorgroeien. 

Nieuwe receptuur
Rian Bouwmans: “Het bestaande recept hebben we verder ontwikkeld tot de beste receptuur voor de Houben worstenbroodjes. We testten net zo lang tot we 100% tevreden waren over het deeg en de ingrediënten voor het traditionele worstenbrood en de vegetarische variant. En we zijn niet alleen culinair een goede match. We kunnen door deze samenwerking bakkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk houden. Zo heeft Houben Worstenbrood meerdere oudere werknemers in dienst en wordt onze bakkerij deels gerund door mensen met een gehoorbeperking. Ik weet zeker dat we elkaars krachten maximaal gaan versterken en er de komende tijd veel worstenbroodjes gerold gaan worden.”

Op de foto v.l.n.r.: Rian Bouwmans, Bart Houben, Drees Peter van den Bosch en Joost Berkel