Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten één van de Best Managed Companies

Hutten is voor de twee keer op rij verkozen tot een van de Best Managed Companies van Nederland. Elk jaar wordt deze erkenning uitgereikt aan de best geleide ondernemingen in Nederland binnen het midden- en grootbedrijf. Het thema van dit jaar was innovatie.

Volgens de jury houden de meeste bedrijven zich actief bezig met het thema ‘innoverend ondernemen’. Ton van Abeelen, partner Deloitte Audit en betrokken bij het Best Managed Companies programma: “De bedrijven laten zien goede ondernemerskwaliteiten te bezitten door lef, visie en doorzettingsvermogen te tonen. Dit werd breed gedeeld en vastgesteld door de juryleden. Opvallend dit jaar is dat ondernemingen in traditionele en ogenschijnlijk moeilijke markten toch goed blijven presteren en continu bezig zijn met de groei en de toekomst van hun organisatie.”

Inspratiebron
Wanneer bedrijven kennis blijven vergaren, naar hun klanten blijven luisteren en in staat zijn zich aan te passen aan de veranderende wereld om hen heen, hebben zij volgens Ralph Lange, directeur Marketing Grootbedrijf & Instellingen bij ING Nederland, genoeg potentie om toekomstbestendig te zijn. “Het Best Managed Companies programma laat zien dat deze groep bedrijven wel degelijk kansen weet te pakken en daardoor uitstekende cijfers laat zien. Deze bedrijven bewijzen, dat ondanks de huidige situatie in de markt, voldoende mogelijkheden aanwezig zijn om succesvol te zijn. We hopen dat deze bedrijven als voorbeeld en inspiratiebron kunnen dienen voor ondernemend Nederland."

Organisatie
Jaarlijks gaan Deloitte en ING op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordelen Deloitte en ING de strategie, mate van innovatie, de bedrijfsvoering en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal vijftien miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben. Hierbij werken Deloitte en ING samen met VNO-NCW en TIAS School for Business and Society. Tijdens het Best Managed Companies programma worden twee tools gebruikt om bedrijven te beoordelen: het Business Maturity Model (BMM) en de Conditietest van ING. Op basis van de criteria nomineert een regionale jury circa 75 bedrijven. De landelijke jury bepaalt uiteindelijk welke ondernemingen een jaar lang de titel ‘Best Managed Company’ van Nederland mogen voeren.