Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten behaalt certificaat MVO Prestatieladder niveau 4

Hutten is vanaf 1 juli 2016 in het bezit van het certificaat MVO Prestatieladder niveau 4. Hiermee behoren we tot een select clubje; slechts dertig bedrijven in Nederland hebben dit niveau behaald. Jack Franken, KAM- en MVO-functionaris bij Hutten: “Bij de certificering voor niveau 4 draait het vooral om aantoonbare brancheoverstijgende doelen. Daarnaast moet duurzaamheid gedragen worden door de hele organisatie, waarbij je voortdurend samen met je stakeholders onderzoekt hoe je je MVO-beleid kunt verbeteren. Alle samenwerkers zijn daar dus vanuit hun eigen expertise elke dag bij betrokken, dat is toch prachtig?"

We willen dat de wereld levensvatbaar blijft voor onze kinderen. Daarom spreken we bij Hutten liever over Maatschappelijk Verbeterd Ondernemen: op zo'n manier je organisatie runnen dat je ook echt bijdraagt aan de maatschappij. Het begint bij die bril opzetten en daardoor naar al je bedrijfsprocessen gaan kijken. Jack Franken: “Wil je stappen maken, dan heb je al je stakeholders nodig. Door steeds samen met hen te inventariseren, komen knelpunten boven tafel. Die kun je dan aanpakken om zo duurzaamheid steeds verder te verankeren in je bedrijfsvoering en al je processen. Een mooi voorbeeld is natuurlijk ons duurzame label De Guijt, waarvoor we de keten hebben beetgepakt en we alle producten nu van grond tot mond kunnen volgen." Hutten wil met al haar producten en diensten toevoegen. Niet alleen door te doen wat van ons gevraagd wordt, maar door te doen wat in onze ogen een bijdrage levert aan de 'well being' van onze wereld en ons bestaan. Daarbij gaat het ook om het voortdurend zoeken naar hoe we van betekenis kunnen zijn voor een ander. Of dat nu onze samenwerkers zijn, onze opdrachtgevers, gasten, leveranciers of de maatschappij.

Maatschappelijk verbeterd ondernemen
Dit uit zich in allerlei maatschappelijk betrokken en branche-overstijgende initiatieven. Zo nam Hutten eind 2015 een zorgbakkerij over van Koninklijke Kentalis, een instelling voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. In de bakkerij werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door hun gehoorbeperking of andere communicatiebeperkingen. Voelen dat je van waarde bent is een belangrijk bestaansrecht. Hutten wil als inclusieve organisatie ieder talent de kans geven en stelde hiervoor een adviseur inclusiviteit aan. Momenteel werken zo'n 90 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Hutten. In 2020 willen we dat deze groep mensen tien procent van ons personeelsbestand vertegenwoordigt. Jack Franken: “Wat ik zo mooi vind, is dat je merkt dat er veel zaken als puzzelstukjes in elkaar gaan vallen als het om duurzaam ondernemen gaat. Neem De Verspillingsfabriek die door Hutten is geïnitieerd. Daar worden van waardeloze reststromen groente of reststromen met een minimale waarde verse soepen en smaakvolle sauzen gemaakt. Dat gebeurt in een deel van een pand dat jarenlang leeg stond. Een verspild pand dus. En de meeste mensen die er werken hebben ook een afstand tot de arbeidsmarkt, 'verspilde talenten'. Dit is een mooi voorbeeld van maatschappelijk verbeterd ondernemen."

Ook voor goud met FIRA
De MVO Prestatieladder is een Managementsysteem en certificatienorm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het certificaat maakt de duurzame ontwikkeling van een organisatie concreet en objectief aantoonbaar. Hutten ontvangt de certificering MVO Prestatieladder niveau 4 voor drie jaar. Jack Franken: “We zijn nog lang niet klaar en zien dit dan ook als een mooie basis om ons te blijven verdiepen. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld ook voor de volgende stap met FIRA en willen we voor onze bedrijfsrestaurants niveau Goud halen. FIRA is een verificatiebureau en verifieert MVO-informatie van bedrijven en instellingen op onafhankelijke wijze."