Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten en Jamie Oliver slaan handen ineen tijdens Food Revolution 2016

Hutten is ervan overtuigd dat goed eten en drinken bijdragen aan je vitaliteit en daarmee je prestaties. Internationale topchef Jamie Oliver is net als Hutten een voorvechter van goed, vers en echt eten. Dit jaar organiseert hij voor de vijfde keer de Food Revolution Day; een dag om mensen te laten zien dat vers eten niet alleen lekkerder is, maar dat het veranderen van je voedselkeuze je ook gezonder en gelukkiger kan maken. Hutten sluit zich graag aan bij dit initiatief en organiseert samen met Terri Salminen, super ambassador Nederland voor Jamie's Food Revolution, en Jamie Oliver's restaurant Fifteen in Amsterdam een aantal inspirerende activiteiten, waaronder een Food Symposium.

Dit jaar staat de Food Revolution Day op 20 mei 2016 in het teken van het delen van de kracht van koken. In onze bedrijfsrestaurants besteden we hier een week lang aandacht aan tijdens een Food Revolution Week. Vier chefs van Hutten ontwikkelden speciale recepten, waarbij ze zich lieten inspireren door de Cook for Your Life-recepten die Jamie ontwikkelde voor de Food Revolution. De gasten kunnen deze gerechten niet alleen proeven, we verzamelen ze ook in een handig boekje. Zo kunnen ze de gerechten ook thuis koken! En: we delen via Facebook de komende weken tot aan 20 mei elke vrijdag een van deze recepten zodat ook jij kunt genieten van deze lekkere gerechten.

Fifteen's Food Symposium
Op 20 mei organiseert Hutten samen met Jamie Oliver's ambassadeur in Nederland Terri Salminen en zijn restaurant Fifteen in Amsterdam bovendien een exclusief en dynamisch Food Symposium. Dit event is gratis en voor iedereen toegankelijk. En dus ben jij ook van harte welkom! Tijdens het Food Symposium gaan de studenten van Jamie Oliver met onze chefs, de chef van Fifteen, bloggers en food influentials aan de slag om hun kennis te delen tijdens kookworkshops en demonstraties.

Line-up van chefs
De line-up op 20 mei bestaat uit een team van (internationale) chefs van Hutten, waaronder Damien Sawyer uit Australië, Fong Yee Wong uit Hong Kong, Ramon Jorge Otto uit Spanje, executive chef Damien Taylor uit het Verenigd Koninkrijk en Bram Kanters, Frank van Hurne, Peter Strijbos, Edwin Kwakenaak, Guus Föllings, Erwin Schneiders, Jeroen Lips en Joris Hendriks uit Nederland. Tevens is Hillary Metcalfe aanwezig en wordt Fifteen Amsterdam vertegenwoordigd door chef-kok Michael Verswijveren, en natuurlijk een grote groep leerlingen. Verder zijn Bart van Olphen en nog veel meer voedingsdeskundigen, food-stylisten en toegewijde food-bloggers aanwezig.

Basistechnieken van de chef
Weten hoe je moet koken, is een vaardigheid voor het leven. Zelf koken is leuk en geeft je de regie over je eigen gezondheid. En weten hoe je moet koken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Met een paar basistechnieken die je altijd kunt gebruiken, zonder dat het uitmaakt welke ingrediënten beschikbaar zijn of hoeveel tijd je hebt, kom je echt al een heel eind. Tijdens het Food Symposium delen de chefs hun kennis en technieken met alle aanwezigen. Daarbij maken ze gebruik van Jamies Cook for Your Life-recepten en recepten van onze Hutten-chefs.

Kom jij ook naar Fifteen's Food Symposium?

Wanneer: Vrijdag 20 mei 2016
Waar: Jamie Oliver's Fifteen, Jollemanhof 9, Amsterdam
Tijd: 10.00 uur - 16.00 uur
Kosten: Gratis

Meer weten over de Food Revolution, check de site: www.jamiesfoodrevolution.org en volg de Food Revolution via de Facebook-pagina van de Food Revolution en die van Hutten.