Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten genomineerd voor de finale van de HR Proffie

Hutten is een van de vijf bedrijven die dit jaar in de race zijn voor de HR Proffie. De HR proffie is de vakprijs voor het bedrijf met het beste HR beleid van Nederland. Scania, Hero en Pon sleepten de prijs de afgelopen drie jaar in de wacht. 

Deze maand bezoekt de jury de vijf genomineerden om te spreken met een vertegenwoordiging uit HR, de ondernemingsraad en het lijnmanagement. In oktober worden de drie finalisten bekend gemaakt en op 20 november volgt de verkiezing van de uiteindelijke winnaar. Spannend!

Hutten heeft als visie de beste, de leukste en de gelukkigste te zijn voor haar medewerkers, haar opdrachtgevers, haar leveranciers en de samenleving. Hutten wil van betekenis zijn en toevoegen. En omdat je toevoegen met elkaar doet, heten de medewerkers bij Hutten ‘samenwerkers’. Pascal Verheugd, directeur HRM bij Hutten: ‘De kern van ons HRD-beleid is dat we talenten vrijspelen, zodat zij de ruimte krijgen voor ontwikkeling en ondernemerschap. Daarover hebben we een heldere afspraak binnen Hutten: iedereen heeft twee keer per jaar een PIP-gesprek. PIP staat voor Persoonlijk Ideaal Positieplan. Dit gesprek wordt goed voorbereid en er worden concrete ontwikkel- en geluksafspraken gemaakt. Dat gebeurt onder andere door gebruik te maken van een Gelukswijzer om stil te staan bij verschillende aspecten van geluk. De leidinggevende en samenwerker nemen dus twee keer per jaar minimaal 1,5 uur de tijd om over competenties, werkafspraken, geluk, dromen, ambities en ontwikkeling te praten. Iedereen! Dus ook weekendkrachten, leerlingen, stagiaires et cetera. Het werkgeluk van de samenwerker staat centraal!’

Beste track record HR-beleid
De organisatie van de HR Proffie is in handen van Berenschot, HR Strategie, NVP en Tempo-Team. De HR Proffie wordt sinds 2004 uitgereikt door een vakjury die bestaat uit vooraanstaande Nederlandse HR-professionals. De organisatoren van de HR Proffie brengen voorbeelden van inspirerend en doeltreffend HR-beleid onder de aandacht en onderstrepen daarmee het belang van goed HR-beleid voor een succesvolle organisatie. De winnaar van de HR Proffie kan zich dan ook met recht profileren als de organisatie met het beste track record op het terrein van personeelsmanagement.