Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten Ideeëntuin is een hit!

De eerste Hutten Ideeëntuin (HIT) van dit jaar was een groot succes! Wow, wat waren er veel mensen op de culinaire mini-beurs in het Hutten Culinair Centrum afgekomen. Honderden nieuwe, bestaande en potentiële opdrachtgevers, partners en samenwerkers uit het hele land kwamen naar Veghel en zij keken hun ogen uit. Zij lieten zich als vanouds verrassen en inspireren op het culinaire feestje van Hutten waar de nieuwste producten en concepten worden gepresenteerd aan het grote publiek.

Iedereen zocht snel een plekje in het volgepakte Hutten Culinair Centrum op het moment dat Bob Hutten zijn traditionele openingsspeech hield. Bob nam de bezoekers mee in de reis van Hutten en vertelde hen waar wij de afgelopen maanden zo druk mee zijn geweest. Een sneak preview van een aantal creaties van het harde werken waren te zien tijdens de Hutten Ideeëntuin. Hutten houdt zich niet alleen bezig met lekker eten en drinken, maar wil op een bredere manier van betekenis zijn voor de maatschappij. Door bijvoorbeeld voedselverspilling tegen te gaan en in deze strijd de krachten te bundelen met verschillende partners. “Het is waanzinnig. De gezellige drukte, de nieuwe food concepten. Heel fijn dat ik de mogelijkheid krijg om mijn product te presenteren", zegt Tim Keuter van Gro. Gro gebruikt overgebleven koffiedik en -drap om oesterzwammen van te kweken die vervolgens worden omgezet in eetbare producten, zoals kroketten en ragoutbroodjes. Gro is een mooi voorbeeld van circulaire economie en een concept dat wij graag een podium bieden. Een paar stappen verder staan samenwerkers Silvia van Beerendonk en Marja Verkooijen van Rhenus van een heerlijk snackje te proeven, afkomstig van de stand van Healthy Food Snacks. “Het ziet er mooi uit vandaag. Het lijkt een stuk grootser opgezet dan voorgaande Ideeëntuinen", is Silvia van mening. “Ik vind het vooral leuk om je collega's uit het land te zien en te spreken. Naast alle nieuwe producten en gerechten die we mogen proeven, vind ik deze contacten zeer waardevol tijdens de Ideeëntuin", vult Marja aan.

Proeven en genieten
Bezoekers komen ogen, oren én smaakpapillen tekort wanneer ze de verschillende standjes bezoeken. Genieten van de lekkerste maaltijdsalade van Nederland, gemaakt door Henri van den Einden? Of dat heerlijke broodje voor onderweg van Eric van Helvoort? Henri en Eric wonnen in januari de eerste prijzen tijdens de Horecava, wie wil daar nou niet van proeven! Die kans laat je natuurlijk niet liggen. Aan de overkant van de awardwinnende koks drommen de hele avond een hoop samenwerkers samen. Want, wat houdt Hutten FlexiCurity nou precies in? Hutten FlexiCurity richt zich op de optimale inzetbaarheid en mobiliteit van onze flexibele samenwerkers. Zie het als een intern uitzendbureau. Kostenbesparend en samenwerkers krijgen hierdoor de mogelijkheid om in een andere 'keuken' te kijken en om zich breder voor Hutten in te zetten.

Inspiratie
In de twee uur durende Hutten Ideeëntuin, voel je de heerlijke vibe die in het culinaire centrum van Hutten hangt. Zelfs in de gang van de keuken en in de entreehal staan allerlei kraampjes. Zo presenteren bakkers René, Marco en Edwin smaakvolle mini-gebakjes en bonbons. Tien meter verderop staat het team van Foodsquad uitleg te geven over vitaliteitsprogramma FoodChallenge, waarbij dagelijks het eetpatroon en de leefstijl van deelnemers wordt gemonitord. Na afloop van deze uitdaging voelen zij zich fitter en gezonder. Kok Sylvan Kuijpers merkt dat zijn stand een flinke toeloop heeft. Op twee grote proefplanken liggen drie verschillende mini-burgers uitgestald. “Joh, ik heb het razend druk. Maar je krijgt veel energie van alle enthousiaste reacties over de mini-burgers", zegt hij.

Welke marketingbril heb jij op?
In de entreehal heeft de afdeling Marketing een spectaculaire 'quizroom' opgezet. Iedereen die het aandurft, kan meespelen met de quiz 'Welke marketingbril heb jij op?'. Gasten betreden een donkere kamer met felgroene laserstralen en rook. De deelnemers krijgen een tiental pittige vragen 'voorgeschoteld' over wat de beste marketingtrucs zijn om toe te passen in het bedrijfsrestaurant. Informatief en leerzaam tegelijk. De tour eindigt bij de receptiebalie waar een samenwerker soepjes uit De Verspillingsfabriek serveert. En zo zorgden eigentijdse food concepten, lekkere gerechtjes, de nieuwste culinaire snufjes en initiatieven tegen voedselverspilling ervoor dat iedereen geïnspireerd naar huis ging.

De aftermovie en andere filmpjes volgen snel! Houd hiervoor het blog de komende dagen in de gaten.

Wil jij ook een keer de Hutten Ideeëntuin bezoeken? Meld je dan aan voor de volgende editie in het najaar van 2017!