Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten maakt zich gereed voor Horecava 2017

De koks van Hutten zitten vol in de voorbereiding op de Horecava 2017, de jaarlijkse beurs voor culinaire – en horecaprofessionals in de RAI Amsterdam. De 61ste Horecava vindt plaats van 9 tot en met 12 januari 2017. In totaal komen 60.000 bezoekers af op het vierdaagse evenement om te netwerken, elkaar te inspireren en de laatste trends en ontwikkelingen binnen de zakelijke horeca te delen.

Tijdens de Horecava vinden verschillende culinaire wedstrijden plaats zoals 'lekkerste broodje', 'lekkerste hamburger, 'lekkerste maaltijdsalade' én 'lekkerste kindermenu', allen onderverdeeld in subcategorieën, zoals catering. Het thema dit jaar is 'Dutchie', dus dat houdt in dat het broodje en het hoofdbeleg van Nederlandse bodem moeten zijn. Dat streven we met onze eigen producten van huislabel De Guijt al zoveel mogelijk na. Producten en ingrediënten afkomstig van lokale boeren die duurzaam en diervriendelijk ondernemen.

Vorige editie
In 2016 won Hutten met het mede door mij gecreëerde broodje Hollands Geknorrr in de categorie 'lekkerste broodje in de catering' en riep de jury Hutten ook uit tot winnaar van 'het lekkerste kindermenu van Nederland', gemaakt door Eric van Helvoort. Uiteraard gaan wij er alles aan doen om deze titels te prolongeren. In september draaiden we alvast warm bij de jubilerende bakkerij Carl Siegert. Een waardevol toetsmoment voor ons om te kijken waar we staan en om de laatste puntjes op i te zetten. Met bruikbare feedback van topkoks Robert Kranenborg en Rob Bongenaar zijn we vol frisse moed verder gegaan met de voorbereidingen richting de Horecava 2017.

Samenstelling team
Wij leggen de lat namelijk heel hoog. Ik wil graag in de prijzen vallen, maar het zou geweldig zijn om weer op de hoogste trede te staan. Om zover te komen is ons team, dat bestaat uit koks van verschillende afdelingen binnen Hutten, de afgelopen weken druk bezig geweest met het bedenken en samenstellen van de broodjes, salades en hamburgers. Bij elke categorie waar wij in participeren, is de concurrentie moordend, dus het zal een loodzware opgave worden. Al heb ik er alle vertrouwen in; hopelijk verrassen we de komende editie de jury met onze heerlijke en onderscheidende creaties!

Voorronde
In de categorie 'lekkerste broodje in de horeca' is er zelfs een voorronde. Deze staat maandag 28 november op de agenda. Onze topper uit de keuken Erwin Heeffer is al wekenlang bezig om zo goed mogelijk beslagen ten ijs te komen om tot de finale door te dringen. Gezien zijn toewijding heb ik er alle vertrouwen in dat hij in januari in de finale zal staan!

Meer weten over de Horecava 2017? Klik dan hier voor meer informatie.