Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten neemt Bakkerij Kentalis Compas over

De heerlijke en eerlijke koeken en worstenbroodjes van Bakkerij Kentalis Compas komen vanaf september 2015 uit de nieuwe bakkerij van Hutten in Veghel. Kentalis Compas vond in Hutten de overnamepartner die in staat is de bakkerij door te ontwikkelen en uit te breiden. Hutten staat volledig achter de doelstelling van de bakkerij om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Hutten gaat in de bakkerij ook aan de slag met het ontwikkelen van producten vanuit haar gezondheidsbeleid, zoals muffins, appelflappen, brownies en eierkoeken met minder suiker, vet en zout.

Met het overnemen van de bakkerij gaat Hutten helemaal terug naar haar roots. Jan Hutten, de opa van Bob Hutten, begon in 1929 een bakkerij/kruidenierswinkel in de Molenstraat in Veghel. In de decennia daarna groeide Hutten uit tot een nationale dienstverlener op het gebied van eten & drinken en gastvrijheid. Van betekenis zijn is van grote waarde voor Hutten. Niet alleen voor haar samenwerkers en opdrachtgevers, maar ook voor de maatschappij. Kentalis is dé specialist op het gebied van onderzoek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Het oorspronkelijke doel van Bakkerij Kentalis Compas was oud-leerlingen en andere cliënten met gehoorproblemen, die niet aan een reguliere baan kunnen komen, een zinvolle dagbesteding aanbieden in een aangepaste en prettige werkomgeving. De 15 medewerkers maken nu zo'n 10.000 biologische koeken en worstenbroodjes per week, voornamelijk gebaseerd op spelt en haver. Hutten staat volledig achter de doelstelling en heeft ruim 15 jaar ervaring met het werken met deze doelgroep. Inmiddels vinden ook andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er een werkplek. Daarnaast staan duurzaamheid en ambacht in de bakkerij centraal.

Uitbreiding assortiment
De bakkerij bleek niet alleen een prachtig initiatief, de koekjes die er gemaakt worden zijn gewoon super lekker! De bakkerij werd zo succesvol dat de school tegen de grenzen van haar eigen mogelijkheden liep. Om uit te breiden, door te ontwikkelen en productiepieken op te kunnen vangen werd gezocht naar een bedrijf van omvang dat kon helpen. Werkgelegenheid behouden voor en het overnemen van de huidige werknemers waren hierbij voorwaarden. Hutten wil talenten ontplooien en mensen maximaal in hun kracht zetten. Zo ook de medewerkers van de bakkerij. Door bij Hutten te komen werken, krijgen zij de kans in de toekomst uit te stromen naar een baan binnen Hutten, bijvoorbeeld in de catering of keuken. Manager Marco Janssen komt bij Hutten in dienst om de medewerkers ook daar een veilig werkklimaat te bieden. Hutten verbouwt voor de bakkerij een deel van het Hutten Culinair Centrum in Veghel. Vanaf september 2015 vinden van daaruit de biologische koeken en worstenbroodjes hun weg naar meer dan 100 winkels waar Kentalis nu al aan levert. Ook op de meer dan 150 bedrijfscateringlocaties waar Hutten dagelijks actief is, kunnen deze lekkere producten straks gekocht worden. En op termijn wordt er uitgebreid met onder andere appelflappen, muffins, cakes en brownies. Die ontwikkelt Hutten vanuit haar gezondheidsbeleid waarin ingezet wordt op minder suiker, minder zout en minder vet, waarbij gewerkt wordt met de volle dierlijke varianten vet. Hutten experimenteert hier momenteel al mee bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Minder suiker betekent dat Hutten ook echt minder suiker toevoegt en zoveel mogelijk natuurlijke suikers gebruikt. Een stuk gezondere, maar nog steeds ontzettend lekkere producten maken is het doel. Brood wordt er voorlopig in bakkerij Hutten niet gebakken.

(H)eerlijke koekjes met minder suiker, vet en zout

Al die lekkere producten zullen aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Hutten zal zeker ook producten uit de bakkerij onder de merknaam De Guijt lanceren. Dit is het duurzame label van Hutten waarin de kernwaarden gezond bezig, diervriendelijk, huisgemaakt en zuinig op onze wereld centraal staan en dat een eigen certificering kent. Het grootste gedeelte van de producten wordt dan ook biologisch geproduceerd en er worden geen niet-natuurlijke kleur-, geur- en smaakstoffen of andere chemische of synthetische hulpstoffen toegevoegd. Hutten heeft veel kennis in huis over het op ambachtelijke wijze bereiden van producten en kan hiermee de nieuwe samenwerkers optimaal ondersteunen. De overname moet op termijn zo'n 25 tot 50 arbeidsplaatsen opleveren. Hutten kijkt uit naar september, naar de samenwerking met de werknemers van Bakkerij Kentalis Compas en deze nieuwe activiteiten binnen het Hutten Culinair Centrum.