Bedrijfswebsite Werken bij Hutten Puur Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten runt 25 jaar bedrijfsrestaurant Vanderlande

Het is 1994 als Hutten in de wereld van de bedrijfscatering stapt. Met een eigen(wijze) visie op wat bedrijfscatering en gastvrijheid dienen te zijn. Het draait om meer aandacht: voor culinair, voor medewerkers en voor gasten. Het begint allemaal bij onze ‘buurman’ Vanderlande. En al die jaren blijft Vanderlande ons trouw. De klik zit in het gedeelde gedachtegoed: aandacht voor kwaliteit, voor geluk en vitaliteit van medewerkers en voor innovatie. Afgelopen week vierden we deze unieke samenwerking én het feit dat we een kwart eeuw actief zijn als bedrijfscateraar.

Vanderlande is wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en voor pakketdiensten. De onderneming is tevens een toonaangevende leverancier van deze procesautomatisering voor distributiecentra. Hutten startte ooit bij Vanderlande als cateraar voor grote partijen. Esther van Beekveld en Astrid Brus zijn beiden al lang werkzaam voor Hutten op deze locatie. Esther al 25 jaar en Astrid bijna twintig. “Voor diners en uitgebreide broodbuffetten en als het iets bijzonders moest zijn, ging Vanderlande al naar Hutten,” weet Astrid. “Toen we met de bedrijfscatering startten waren we nog een stuk kleiner. We begonnen met een koffiekar bij de receptie en nu is er plaats voor 1000 lunchgasten in het restaurant en staan vier koks ter plekke vers te koken.” “We liepen in het begin ook rondes met koffie en thee door het gebouw,” vervolgt Esther. “Dan namen we de eerste ronde ook bestellingen voor broodjes op, die we dan de tweede ronde meebrachten. Vrijdag was het betaaldag, dat moest contant en wij hielden dat op een briefje bij. Ook qua eten is er veel veranderd. Vroeger was het broodje gehakt populair, terwijl dat nu een broodje gezond is en natuurlijk onze heerlijke verse salades.” “Klopt,” zegt Astrid, “wat Hutten doet met de producten van haar eigen huislabel sluit helemaal aan bij de denkwijze van nu. Het is vers en puur, nog steeds bijzonder en met aandacht bereid.”

Samen groeien
De ontwikkelingen bij Vanderlande en Hutten tonen door de jaren heen grote overeenkomsten. Niet alleen in groei, maar ook de aansluiting qua gedachtengoed is gebleven. Regiomanager Bram Meijer: “Dat maakt dat Vanderlande voor Hutten ook een locatie is waar we gezamenlijk innovaties kunnen testen. Zo introduceerden we er de app waarmee mensen kunnen betalen en we de wachtrijen bij de kassa willen verkorten. Daar zit ook een spaarsysteem aan gekoppeld en we promoten er gezonde combi-deals mee.  Ook is Vanderlande een van de eerste locaties waar we werken met de Food Coach: middels een kleursysteem (groen, oranje, rood) wordt bij de producten en gerechten aangegeven wat gezond (groen) en wat minder gezond (rood) is om te pakken. Vanderlande is wat dat betreft een ‘droomlocatie’ voor Hutten. We kijken voortdurend hoe we kunnen toevoegen. Dan gaat het dus bijvoorbeeld om het stimuleren van vitaal gedrag. We voelen ons echt verantwoordelijk voor wat wij aanbieden en willen daar transparant over zijn. Vanderlande heeft vitaliteit echt omarmd.” 

Nieuwe toren
Marielle Aldenhuijsen, Teamleader Facilities bij Vanderlande, beaamt de prettige samenwerking: “Het is fantastisch om samen te werken met een partij die net zo vooruit wil als Vanderlande. Je gast iedere dag verrassen en innovaties zijn vaste items op de agenda. Vanderlande is voorlopig nog niet uitgegroeid. Zo betrekken in januari volgend jaar 400 medewerkers een tijdelijke locatie aan de Huygensweg omdat er een nieuw pand voor hen gebouwd gaat worden. Hutten zal aan de Huygensweg ook garant staan voor de lunch en een tijdelijk restaurant inrichten. Wanneer ‘Gebouw 60’ in 2021 klaar is biedt deze toren huisvesting aan 800 medewerkers. Facilitair is volop in beweging om de groei op de campus in te vullen. Hutten denkt hier volop in mee om ook op deze locaties bedrijfscatering aan te bieden die ‘toekomstproof’ is.”

Benieuwd naar ons gezonde en vitale lunchaanbod? Neem dan eens contact op met Hanneke Kezer: hanneke.kezer@hutten.eu